Friday, 19 April, 2024

Η Ιταλία έβαλε την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Στις λεγόμενες «κόκκινες» χώρες, λόγω κακής επιδημιολογικής κατάστασης, συμπεριέλαβε και επίσημα πλέον την Ελλάδα η Ιταλία

με τη Ρώμη να εγκρίνει την πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους πολίτες που φτάνουν στη χώρα, τόσο από τη χώρα μας όσο και από τις Ισπανία, Κροατία και Μάλτα. Την ανακοίνωση έκανε μέσω διαδικτύου ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας» υπογράμμισε. Τα «γρήγορα τεστ» (η απάντηση των οποίων, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς, οι οποίοι τις επόμενες εβδομάδες θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφερθεί πως για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας. Και όλα αυτά, την ώρα που μόλις μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 481 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι από τον SARS-CoV-2.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραφαν σε ακόμα μία μέρα αρνητικό ρεκόρ, με τουλάχιστον 1.459 νέους θανάτους και τον απολογισμό να αγγίζει πλέον τους 166.063 νεκρούς. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 51.848 κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται στο συγκλονιστικό νούμερο των 5.220.000. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων.
Παρά τα υγειονομικά δεδομένα, πάντως, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στο άνοιγμα των σχολείων και προκειμένου αυτό να καταστεί εφικτό ανακοίνωσε οκτώ προτάσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας τους. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 125.000.000 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες στις σχολικές περιφέρειες σε παναμερικανικό επίπεδο, οι οποίες φυσικά δεν επαρκούν, ωστόσο θα καλύψουν τα σχολικά ιδρύματα, όπου δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Νοτιότερα, στη Λατινική Αμερική, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ενώ στην Αργεντινή οι Αρχές γνωστοποίησαν πως το ποσοστό θνητότητας από τον Covid-19 μεταξύ όσων είναι άνω των 60 ετών αυξήθηκε στο 10,5%, ενώ στη Βικτόρια της Αυστραλίας τα νέα είναι μάλλον πιο αισιόδοξα, καθώς παρατηρείται μικρή, αλλά υπαρκτή επιβράδυνση του ιού.
Από τη Θεανώ Καρούτα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου