Friday, 29 March, 2024

Η Κροατία επιβάλλει εκ νέου καραντίνα 14 ημερών για 4 βαλκανικές χώρες

Η Κροατία θα επιβάλει εκ νέου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας των 14 ημερών στους επισκέπτες από τη Βοσνία

το Κόσοβο, τα Σκόπια και τη Σερβία μετά την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε σήμερα γνωστό από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Βάσει του μέτρου, που έχει προσωρινό χαρακτήρα και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, οι επισκέπτες, μεταξύ αυτών και όσοι έχουν κροατικά διαβατήρια, που θα φθάνουν στη χώρα από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται για ένα διάστημα 2 εβδομάδων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Οι επιβάτες υπό καθεστώς τράνζιτ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα, ούτε οι επισκέπτες από τις 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποία η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της την 1η Ιουνίου. Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από αύριο Πέμπτη. Είκοσι δύο νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν σήμερα στην Κροατία, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 2.388, με 119 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Μποζίνοβιτς, τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα ήταν εισαγόμενα από γειτονικές χώρες.

Στη Βοσνία, 502 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, με το σύνολο των κρουσμάτων να βρίσκεται στα 3.676, σε σύγκριση με 342 κρούσματα την προπερασμένη εβδομάδα. Την ίδια περίοδο, η Σερβία κατέγραψε 713 νέα κρούσματα, με το σύνολο στα 13.235 σήμερα, ένας αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τα 212 την προπερασμένη εβδομάδα.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου