Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη

Ένα βίντεο -ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που το αεροπλάνο της ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί

στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη. Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση, Τουλάχιστον 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους 177 που επέβαιναν. Οι δύο πιλότοι φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Το αεροπλάνο σύρθηκε για αρκετά μέτρα στον διάδρομο και σταμάτησε σε ένα χαντάκι βάθους 40 περίπου μέτρων.

Ένας νεκρός και 157 τραυματίες σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της συντριβής ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή της συντριβής.Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα «αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του». Ενας άλλος επιβάτης αναμένεται να χειρουργηθεί, ενώ δύο βρίσκονται στην εντατική χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, όπως ενημέρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Οι συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου
Τουρκικά μέσα αποκαλύπτουν επίσης την συνομιλία του πύργου ελέγχου και των διασωστών. Ο αξιωματικός του πύργου ελέγχου ανακοίνωσε στον πιλότο του αεροσκάφους ότι βγήκε εκτός διαδρόμου.

Αναφέρει επίσης την ύπαρξη ισχυρού ουραίου ανέμου και διαφορά στον άνεμο προσέγγισης και στον άνεμο εδάφους.

Πύργος ελέγχου: Μετά την πτώση, το Boeing βρίσκεται στην αρχή του αεροδιαδρόμου, στη ράμπα.
Διασώστες: Ελήφθη! Δεν μπορούμε να δούμε τίποτε προς το παρόν, συνεχίζουμε την πορεία μας.
Πύργος ελέγχου: Κατευθύνονται στο σημείο ασθενοφόρα; Δεν μιλάτε… Με λαμβάνετε;
Διασώστες: Δεν μπορούμε να μπούμε στο αεροπλάνο προς το παρόν.
Πύργος ελέγχου: Βλέπετε φωτιά ή εκρήξεις;
Διασώστες: Δεν βλέπουμε φωτιά ή καπνό, όμως το αεροπλάνο είναι πλήρως κατεστραμμένο.
Πύργος ελέγχου: Αφήστε τις άλλες ομάδες να παρέμβουν.
Τουλάχιστον 120 τραυματίες, κανείς νεκρός

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

Σύμφωνα με τον Τουρχάν δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των συνολικά 177 επιβαινόντων (171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου