Thursday, 25 April, 2024

Θανατική ποινή για σκύλους που βγαίνουν βόλτα!

Ένας δήμος στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας αναγκάστηκε να επανεξετάσει την πολιτική που απαγορεύει στους κατοίκους να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους δημόσια από τις 20 Νοεμβρίου.

Μια εγκύκλιος τονίζει ότι όποιος πιαστεί να το κάνει τρεις φορές το κατοικίδιό του θα κατασχεθεί και θα θανατωθεί.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στόχος είναι η προστασία των κατοίκων, καθώς υπήρξαν περιστατικά όπου σκύλοι είχαν δαγκώσει ανθρώπους.
Ωστόσο, η πολιτική αυτή αντιμετωπίστηκε με οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι να λένε ότι θα το «επανεξετάσουν».
Η εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 13 Νοεμβρίου δίνει εντολή στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να κρατούν τα σκυλιά τους σε εσωτερικούς χώρους ανά πάσα στιγμή. Λέει επίσης ότι η πολιτική είναι η προώθηση «πολιτισμένων» συνηθειών εκτροφής σκυλιών.
Ο Δρ Jaipal Singh Gill, εκτελεστικός διευθυντής της Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης Ζώων στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι ο περιορισμός των σκύλων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι «επιζήμιος για την καλή διαβίωση του ζώου».
«Αντί να απαγορεύεται η βόλτα των σκύλων, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη η εκπαίδευση των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και η θέσπιση κανονισμών», όπως το λουρί, είπε.
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που πιάνονται να έχουν βγάλει βόλτα τα σκυλιά τους σε δημόσιο χώρο θα λάβουν προειδοποίηση σε πρώτη φάση.
Εάν πιαστούν για δεύτερη φορά, θα τους επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 50 γιουάν (7 δολάρια) και 200 γιουάν. Στην τρίτη παραβίαση το κατοικίδιο θα κατασχεθεί και θα θανατωθεί από τις τοπικές αρχές.
Το 2018, η πόλη Χαντζού απαγόρευσε τη βόλτα σκύλου κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και τις μεγαλόσωμες ράτσες. Αν όμως εφαρμοστεί, θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση της βόλτας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Η Σαγκάη, το Κινγκντάο και το Τσενγκντού έχουν αυστηρές πολιτικές για σκύλους, καθώς κάθε νοικοκυριό περιορίζεται στο να έχει ένα μόνο. Στο Χουάνγκσι, απαγορεύεται στους κατοίκους να μεγαλώνουν μεγάλα σκυλιά διαστάσεων άνω των 45 εκατοστών.
με πληροφορίες από BBC

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου