Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ινδία: Διαρροή ραδιενεργού υλικού στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί

Ινδία: Διαρροή ραδιενεργού υλικού στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί

Ιωδιούχο νάτριο ήταν το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε νωρίτερα σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδίας, το Νέο Δελχί, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ατομικής Ενέργειας (AERB) της χώρας.

“Είναι μία τοπικά εντοπισμένη διαρροή”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της AERB Ρ.Μπατατσάρια.

Το ιωδιούχο νάτριο χρησιμοποιείται στην πυρηνική ιατρική για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισµού και των καρκίνων του θυρεοειδούς.

Εκπέμπει ραδιενέργεια και πρέπει να γίνεται προσεκτικός χειρισμός του ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος για έκθεση σε αυτό των εργαζομένων στον τομέα υγείας και των ασθενών.

Ο Μπατατσάρια είπε ότι η AERB συμμετείχε στην ομάδα άμεσης αντίδρασης που έσπευσε στον τόπο της διαρροής και διευκρίνισε ότι η διαρροή σημειώθηκε σε μία από τις τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν την ουσία και τις οποίες μετέφερε ένα σταθμευμένο στο αεροδρόμιο φορτηγό αεροπλάνο της εταιρείας Turkish Airlines.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων έσπευσαν επί τόπου και κάλυψαν την κηλίδα που είχε σχηματιστεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ραζνάθ Σιχ, ο οποίος όταν σημειώθηκε η διαρροή έδινε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι έσπευσαν άμεσα επί τόπου ειδικοί σε θέματα ατομικής ενέργειας.

Η πηγή του αεροδρομίου διέψευσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι η διαρροή είναι μεγάλης έκτασης και είπε ότι κανένας άνθρωπος δεν μολύνθηκε από ραδιενεργό υλικό. Οι αρχές του αεροδρομίου θα εκδώσουν αργότερα ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου