Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ινδία: Νύφη πέθανε την ώρα του γάμου της και ο γαμπρός παντρεύτηκε την αδερφή της

Δεν το χωράει ο νους, αυτό που συνέβη στην Ινδία, όπου μια νεαρή γυναίκα έπεσε νεκρή από έμφραγμα την ώρα του γάμου της όμως

αντί να μπει τέλος στην τελετή, αυτή συνεχίστηκε καθώς η τραγική ηρωίδα… αντικαταστάθηκε και μάλιστα από την αδερφή της.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η άτυχη κοπέλα ονόματι Σουρμπί υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής που λάμβανε χώρα στην πόλη Ετάγουα, της πολιτείας Ούταρ Πραντές, έχοντας προηγουμένως ανταλλάξει στεφάνια με τον γαμπρό Μαντζές Κουμέρ όπως ορίζει η ινδουιστική γαμήλια παράδοση. Στο σημείο εκλήθη άμεσα ένας ντόπιος γιατρός, που όμως δεν κατάφερε να σώσει την νεαρή γυναίκα.
Ο θάνατος της νύφης κανονικά έπρεπε να σημάνει και το τέλος της γαμήλιας τελετής, όμως οι οικογένειες της νύφης και του γαμπρού πήραν μια διαφορετική απόφαση: Συμφώνησαν να αντικαταστήσουν την αδικοχαμένη νύφη με μια απο τις αδερφές της και να συνεχιστεί ο γάμος. Έτσι, ο γαμπρός παντρεύτηκε τελικά τη νεαρή Νίσα.
Ακόμη πιο ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τελετής, η σορός της γυναίκας που αρχικά προοριζόταν για σύζυγός του βρισκόταν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, προκειμένου να αποτεφρωθεί μετά το πέρας της διαδικασίας.
Ένας από τους θείους της Σουρμπί, ο Ατζάμ Σινγκ, εξήγησε στην Daily Mail ότι ήταν «μια δύσκολη απόφαση»
για την οικογένεια να συνεχιστεί ο γάμος: «Η μία κόρη κειτόταν νεκρή στο ένα δωμάτιο, την ώρα που στόλιζαν την άλλη κόρη για τον γάμο στο διπλανό. Πρώτη φορά βιώνουμε τόσο ανάμικτα συναιστήματα. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ούτε τη θλίψη για τον θάνατο, ούτε τη χαρά για τον γάμο».
Ο Σαουράμπ, αδελφός της άτυχης κοπέλας, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι «αδυνατούσε να πιστέψει στο ένα δωμάτιο βρισκόταν το πτώμα, και στο άλλο ετοιμαζόταν η [νέα] νύφη». «Δεν ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε σε αυτήν την κατάσταση… Και οι δύο οικογένειες κάθισαν κάτω να συζητήσουν. Κάποιος πρότεινε να παντρευτεί η μικρότερη αδελφή μου, Νίσα, τον γαμπρό. Μετά από συζήτηση, και οι δυο οικογένειες συμφώνησαν», ανέφερε σε ξεχωριστές δηλώσεις στο πρακτορείο IANS.
Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην… αντικατάσταση της νύφης
Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες που ενδεχομένως να επηρέασαν την απόφαση της οικογένειας. Από τη μία μεριά, η οικογένεια της νύφης είναι πολύ πιθανό να περίμενε κάποια «προίκα» σημαντική για την επιβίωσή της. Από την άλλη, ο γαμπρός και οι δικοί του μπορεί να ήθελαν να αποφύγουν το «στίγμα» της επιστροφής από έναν γάμο χωρίς νύφη. Η μητέρα της νύφης, Γκουντί Ντεβί, ζήτησε με θέρμη να προχωρήσει ο γάμος, παρότι ο τραγικός χαμός της μεγαλύτερης κόρης της τη συνέτριψε συναισθηματικά.
«Η μητέρα πονάει πολύ. Φωνάζει το όνομά της μέρα και νύχτα, καθώς ήταν η μεγαλύτερη κόρη της και είχε μεγάλα όνειρα για εκείνη. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», είπε ένας άλλος αδελφός της Σουρμπί στην Daily Mail.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου