Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ισπανία, Κορωνοϊός: Καταγράφηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός νεκρών

Η Ισπανία κατέγραψε σήμερα 102 θανάτους από τον κορωνοϊό στη διάρκεια του 24ωρου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί σε ένα 24ωρο, από τα μέσα Μαρτίου.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 27.563, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα σε 230.698 από 230.183 την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.
Υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό και νέους περιορισμούς στη διεθνή κυκλοφορία επέβαλε από την Παρασκευή η Ισπανία, στην προσπάθειά της να ανασχέσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς πλέον μειώνεται ο αριθμός των καθημερινών θανάτων στη χώρα.
Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες αυτοπεριορισμού στο σπίτι. Επιπλέον, οι Αρχές επέκτειναν έως τις 15 Ιουνίου τους υφιστάμενους περιορισμούς για την είσοδο στην Ισπανία και περιόρισαν την πρόσβαση σε πέντε αεροδρόμια και οκτώ λιμένες.
Οι λίγες δεκάδες επιβάτες που έφθαναν από το εξωτερικό στα διάφορα ισπανικά αεροδρόμια ελέγχονταν για πυρετό και παρελάμβαναν ένα έγγραφο με τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν στο εξής.
«Δεν μπορούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας για 14 ημέρες, μόνο για να πάμε στο γιατρό, ή το σούπερ μάρκετ, να διατηρούμε την απόσταση ασφαλείας, να φοράμε πάντα την προστατευτική μάσκα όταν βγαίνουμε, και αυτό είναι όλο», δηλώνει η Ρασαλία Γαλιέγο, επιβάτιδα της πτήσης από την Αβάνα στη Μαδρίτη, φθάνοντας σήμερα στο αεροδρόμιο.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου