Thursday, 28 March, 2024

Ισπανία: Στα χέρια των Αρχών υποβρύχιο με κοκαΐνη αξίας 120 εκατ. δολαρίων που διέσχισε τον Ατλαντικό

Στα χέρια των Ισπανικών αρχών έπεσε ένα υποβρύχιο με κοκαΐνη, το πρώτο του είδους του όπως πιστεύεται που διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το μήκους περίπου 20 μέτρων υποβρύχιο μετέφερε τρεις τόνους κοκαϊνης αξίας 121 εκατ. δολαρίων και εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιφέρειας της Γαλικίας, κοντά στην παραλία του Ίο στην επαρχία Ποντεβέδρα, όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ. Η ακτοφυλακή συνέλαβε δύο από τα τρία μέλη του πληρώματος με καταγωγή από τον Ισημερινό, ενώ καταζητούν τον τρίτο, έναν Ισπανό. Τα ίχνη του υποβρυχίου με την κοκαϊνη, που ναυπηγήθηκε στη Γουϊάνα και του Σουρινάμε, εντοπίστηκαν ενώ έπλεε από την Κολομβία προς την Ευρώπη, μια απόσταση συνολικά 4.779 ναυτικών μιλίων.
Οι ισπανικές Αρχές το παρακολουθούσαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ABC, από τις 15 Νοεμβρίου. Πηγές με γνώση των ερευνούν εκτιμούν θεωρούν ότι το κύκλωμα που ανέλαβε τη μεταφορά «πρέπει να είναι μεγάλο, αφού μόνον το υποβρύχιο εκτιμάται ότι θα πρέπει να κόστισε περίπου 2,7 εκατ. δολάρια».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου