Thursday, 25 April, 2024

Ισραήλ: Ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω μετάλλαξης «Δέλτα»

Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών μόλυνσης από κορονοϊό στο Ισραήλ αυξήθηκε περισσότερο από 50% εκατό από την περασμένη εβδομάδα

σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή, καθώς η παραλλαγή «Δέλτα» συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 326 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν την Παρασκευή και 185 το Σάββατο, με τον αριθμό των σοβαρών περιστατικών να ανέρχεται σήμερα σε 35, 11 περισσότερα από τον αριθμό που αναφέρθηκε την περασμένη Κυριακή. Σε αυτά τα σοβαρά περιστατικά συμπεριλαμβάνονται 17 που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 16 διασωληνωμένοι.
Το υπουργείο Υγείας πρόσθεσε ότι ο τρέχων μέσος όρος των καθημερινών νέων λοιμώξεων αυξήθηκε σε 262 από 142 την περασμένη εβδομάδα.
Το Ισραήλ έχει επί του παρόντος 2.455 ενεργά κρούσματα και μέχρι στιγμής 6.429 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19.
Το Ισραήλ ξεπέρασε και τους 100.000 εμβολιασμούς σε εφήβους ηλικίας 12-16 ετών, δήλωσε το υπουργείο Υγείας το Σάββατο.
Το υπουργείο, καθώς και οι ισραηλινοί οργανισμοί διαφύλαξης της δημόσιας Υγείας, εξέφρασαν ικανοποίηση για το ποσοστό εμβολιασμού τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, σημειώνεται σοβαρή άρνηση μεταξύ των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων και των αραβικών πληθυσμών.
Την Παρασκευή το Ισραήλ αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνά του έναντι του κορονοϊού στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», από το οποίο εισήλθαν και τα αρχικά κρούσματα της «Δέλτα» στη χώρα, δημιουργώντας εντός του αεροδρομίου μία δομή με δυνατότητα διενέργειας έως και 2.500 τεστ την ώρα.
Στο Ισραήλ δεν απειλούν, ούτε κατηγορούν, ούτε βρίζουν τον λαό τους. Σκέφτονται λύσεις και τις υλοποιούν.
Μόνο οι ανίκανοι και οι ευθυνόφοβοι κατηγορούν τον λαό για να αποκρύψουν τη δική τους ανεπάρκεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου