Friday, 29 March, 2024

Ισραήλ: Μείωση 94% των μολύνσεων σε όσους έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ ανέφερε την Κυριακή μια μείωση 94% στις συμπτωματικές

μολύνσεις της Covid 19 μεταξύ 600.000 ανθρώπων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έρευνα στη χώρα.
Ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πως η ίδια ομάδα ήταν επίσης 92% λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια από τον ιό.
Η σύγκριση έγινε με μια ομάδα ίδιου μεγέθους, με αντίστοιχα ιατρικά ιστορικά, που δεν είχε λάβει το εμβόλιο.
«Δείχνει αναμφίβολα πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον πραγματικό κόσμο μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, ακριβώς όπως βρέθηκε να είναι στην κλινική έρευνα», δήλωσε ο Ραν Μπάλισερ, διευθυντής καινοτομίας της Clalit.
Πρόσθεσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε με τη σύμπραξη της γερμανικής BioNTech, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό δύο ή περισσότερες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερευνητές στο Weizmann Institute of Science, που πινακοποιούν εθνικά δεδομένα, δήλωσαν σήμερα πως μια ευδιάκριτη πτώση στη νοσηλεία και στη σοβαρή νόσηση που ταυτοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιάζονταν – ηλικίας 60 ετών και άνω – παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στους ηλικίας 55 ετών και άνω.
Οι νοσηλείες και οι σοβαρές νοσήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται στις ομάδες νεότερων ατόμων που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς εβδομάδες αργότερα.
Το Ισραήλ διενεργεί ένα γρήγορο πρόγραμμα εμβολιασμού και η βάση δεδομένων του δίνει μια εικόνα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και σε ποιο σημείο οι χώρες θα μπορούσαν να επιτύχουν την ανοσία της κοινότητας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου