Saturday, 20 April, 2024

Ιταλία: Η πρώτη αγιοποίηση σε 15χρονο που πέθανε από λευχαιμία

Ο Carlo Acutis, το αγόρι που πέθανε σε ηλικία 15 ετών θα τιμηθεί το Σάββατο

Ο Carlo Acutis, γεννημένος το 1991, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 15 ετών, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, θα κηρυχθεί ευλογημένος και θα είναι ο πρώτος της χιλιετής γενιάς, εκείνης των παιδιών που μεγάλωσαν με το Διαδίκτυο, ενώ όπως αναφέρει το skytg, πολλοί ήδη τον θεωρούν προστάτη του διαδικτύου.
Πέθανε στη Μόντσα από φλεγμονώδη λευχαιμία και, κατόπιν αιτήματός του, θάφτηκε στην Ασίζη όπου θα τιμηθεί το Σάββατο.
Καλός στην επιστήμη των υπολογιστών, χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να μιλήσει για την πίστη στον Θεό. Η ζωή του ήτα σαν τη ζωή ενός αγοριού όπως πολλών άλλων, αλλά ο συγκεκριμένος “τράβηξε” την προσοχή για την ιδιαίτερη αγάπη του για τον Χριστό. «Η Ευχαριστία είναι η εθνική μου οδός στον ουρανό», του άρεσε πολύ να επαναλάβει. Η μητέρα του, Antonia Salzano, λέει ότι του Κάρλο του άρεσε να κάνει βίντεο με την κάμερα και να φτιάχνει διαδικτυακά περιοδικά, τότε άρχισε να μελετάει εξειδικευμένα εγχειρίδια, ως αυτοδίδακτος, και έγινε ολοένα και πιο έμπειρος προγραμματιστής.
Πάπας Φραγκίσκος: “Χρησιμοποίησε νέες τεχνολογίες για να μεταδώσει το Ευαγγέλιο”
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τον νεαρό και απάντησε πως: “ήξερε πώς να χρησιμοποιεί νέες τεχνικές επικοινωνίας για να μεταδώσει το Ευαγγέλιο, τις αξίες και την ομορφιά”. Ο Bergoglio αναφέρει το αγόρι στην «Επιστολή προς τους νέους» που υπογράφηκε πέρυσι στο τέλος του έργου της Συνόδου και αναφέρει επίσης μια φράση του: «Όλοι γεννιούνται ως πρωτότυπα, αλλά πολλοί πεθαίνουν ως φωτοτυπίες». Στην Ασίζη, λοιπόν, προετοιμάζεται ένα υπέροχο γεγονός για το αγόρι που, με τις μπλούζες και τα τζιν του, έχει μετακινήσει το δίκτυο και έχει δει την ανάπτυξη ιστολογίων και ιστότοπων αφιερωμένων στην μαρτυρία του…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου