Tuesday, 19 March, 2024

Ιταλία: Θάνατος 10χρονης ενώ τραβούσε βίντεο για το Tik-Tok

Οι ιταλικές ενώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων ζητούν περισσότερους ελέγχους για να τύχει προστασίας

η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αιτία είναι ο τραγικός θάνατος κοριτσιού δέκα ετών από την Σικελία, το οποίο τράβηξε βίντεο με το κινητό του, για να πάρει μέρος σε ακραίο παιχνίδι στην πλατφόρμα Tik Tok: έδεσε μια ζώνη από μπουρνούζι γύρω από το λαιμό του και, σφίγγοντάς την υπερβολικά, έπαθε ασφυξία.
Το κοριτσάκι διεκομίσθη αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί διεπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρό, λόγω της εγκεφαλικής βλάβης που είχε προκληθεί. Οι γονείς του, μετά από δυο ημέρες, έδωσαν την άδεια για τη δωρεά των σωματικών οργάνων της μικρής.
Ζητούν παρέμβαση των Αρχών
Οι ενώσεις για την προστασία των ανηλίκων ζητούν τώρα να παρέμβει και η δημόσια αρχή Agcom, η οποία ρυθμίζει τη λειτουργία όλων των μέσων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι, μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου