Thursday, 28 March, 2024

Ιταλία, Κορονοϊός: Αυξήθηκαν ξανά οι νεκροί και τα κρούσματα – 369 νεκροί σε μια ημέρα

Μικρή αύξηση σημειώθηκε την τελευταία ημέρα στον αριθμό κρουσμάτων και θάνατος από κορονοϊό στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην χώρα είναι 214.457, οι νεκροί έφτασαν τους 29.684, ενώ 93.245 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 213.013 και είχαν χάσει την ζωή τους 29.315 άνθρωποι ενώ 85.231 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 369 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.444 νέα κρούσματα. 8.014 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Επίση, 1.333 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 15.769 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 74.426 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης του ιού

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει αύξηση, με 369 περισσότερα κρούσματα. Αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 133 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 5.662 περισσότεροι σε σχέση με χθες, αλλά η περιφέρεια της Λομβαρδίας εξήγησε ότι ο αριθμός αυτός οφείλεται στο ότι στον σημερινό απολογισμό προστέθηκαν και στοιχεία των περασμένων ημερών. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή τρίτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία. Περιορίζεται, σήμερα, και ο αριθμός ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Εξετάζεται το άνοιγμα μπαρ και εστιατορίων σε κάποιες περιοχές
Πριν από λίγο, τέλος, η ιταλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι τις ώρες αυτές εξετάζεται το ενδεχόμενο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας να μπορέσουν να σηκώσουν ρολά με πλήρη δραστηριότητα τα καφέ, τα εστιατόρια και τα κομμωτήρια, πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουνίου. Αν η αρμόδια επιτροπή επιστημόνων εκφέρει θετική άποψη, μπορεί να επαναλειτουργήσουν ήδη από τις 18 Μαΐου.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου