Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ιταλία: Με το άνοιγμα “έκρηξη” σε καφέ-εστιατόρια και πάνω από 200 εκατ. τζίρο!

Η Ιταλία άνοιξε και πάλι καταστήματα, καφέ μπαρ και εστιατόρια σε όλες σχεδόν τις περιφέρειές της. Μια ελαστικοποίηση

που οφείλεται στην μείωση του δείκτη μετάδοσης του ιού, αλλά και στα συνεχή αιτήματα εμπόρων και επιχειρηματιών, πολλοί από τους  οποίους καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Αρκετοί ειδικοί, πάντως, όπως ο Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, προβλέπουν ότι σε δυο με τρεις εβδομάδες τα κρούσματα είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν και πάλι με υποχρεωτική λήψη νέων, αυστηρών μέτρων.
Όμως, οι Ιταλοί διεκδίκησαν και κατάφεραν να ξαναβγούν και να ανοίξουν τα καταστήματα… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, από την πρώτη, χθεσινή μέρα έως και σήμερα να δημιουργηθεί μία… έκρηξη κρατήσεων σε καφέ-μπαρ και εστιατόρια και όλος ο κόσμος να είναι έξω!
Ένα Σαββατοκύριακο ελευθερίας, επιτέλους, που με το άνοιγμα έφερε στα ταμεία περίπου 200 εκατ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων, πιτσαριών, κλπ. Οι επαναλειτουργίες αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία για 47,8 εκατομμύρια πολίτες, αλλά και μια σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις τροφοδοσίας που τόσο καιρό έφτασαν σε τραγικό σημείο επιβίωσης… Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στον τομέα, ωστόσο, ελπίζουν ότι θα επεκταθεί το ωράριο ώστε ακόμη και αργά το απόγευμα, να βγαίνει ο κόσμος και να ανέβει ο τζίρος στο 80%.
Αυτά τα δεδομένα αποκαλύπτονται από την ανάλυση της Coldiretti σχετικά με την επανεκκίνηση 293.000 εστιατορίων, πιτσαριών, μπαρ και καταστημάτων εστίασης, που “επέζησαν” από το κλείσιμο. 3,6 εκατομμύρια Ιταλών που ασχολούνται στον κλάδο, τροφίμων και ποτών μπόρεσαν να επιστρέψουν στη δουλειά και αυτό θεωρείται επιτυχία, μετά από τόσο καιρό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου