Thursday, 28 March, 2024

Ιταλία: Πέθανε 18χρονη μετά το εμβόλιο AstraZeneca – Απαγόρευση από την κυβέρνηση

H ιταλική κυβέρνηση ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, ύστερα από τον θάνατο νεαρής κοπέλας

που πέθανε από θρόμβωση.
Η 18χρονη Καμίλα Κανέπα πέθανε την Πέμπτη ενώ είχε λάβει το εμβόλιο στις 25 Μαΐου, πυροδοτώντας εκ νέου θυελλώδη συζήτηση στην Ιταλία για το κατά πόσον το σκεύασμα της Αγγλοσουηδικής εταιρίας θα πρέπει να χορηγείται σε ενηλίκους κάθε ηλικίας παρά τις ιατρικές ανησυχίες που έχουν εγείρει τα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝSA, η ιταλική κυβέρνηση θέλοντας να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών και να μειώσει έτσι τους θανάτους από την πανδημία, αν και σύστηνε να εμβολιάζονται με AstraZeneca οι άνω των 60 ετών, επέτρεπε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με αυτό.
Από τη μεριά του πολλοί νέοι επέλεξαν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβόλιο με AstraZeneca, επιδιώκοντας να αποκτήσουν άμεσα το Πράσινο Πιστοποιητικό που θα τους έδινε τη δυνατότητα να ταξιδέψουν.
Μετά το θάνατο της 18χρονης ωστόσο «το AstraZeneca θα χορηγείται μόνο σε ανθρώπους άνω των 60 ετών», όπως δήλωσε ο ειδικός επίτροπος της Ιταλίας για την COVID Φρανσέσκο Φιλιουόλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου