Thursday, 25 April, 2024

Ιταλία, Πτώση ελικοπτέρου: Νεκροί και οι 7 επιβαίνοντες

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση ελικοπτέρου στην κεντρική Ιταλία.

Το ελικόπτερο κατέπεσε το απόγευμα της Πέμπτης, σε ορεινή περιοχή των Απενίνων, η οποία βρίσκεται στα σύνορα των περιφερειών της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.

Οι διασώστες εντόπισαν τα πτώματα επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Ιταλία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές πριν από λίγο, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τις οθόνες των ραντάρ. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί την Πέμπτη από τη Λούκα της Τοσκάνης και κατευθυνόταν προς τη βόρεια πόλη Τρεβίζο όταν χάθηκε λόγω κακοκαιρίας σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

“Οι διασώστες βρήκαν νεκρούς τους επτά επιβάτες του ελικοπτέρου, τέσσερις τουρκικής και δύο λιβανέζικης υπηκοότητας, που βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ιταλία. Καθώς και τον Ιταλό πιλότο”, ανέφερε το γραφείο του νομάρχη στην πόλη της Μόντενα.

“Πήραμε τις συντεταγμένες, πήγαμε στο σημείο και βρήκαμε τα πάντα καμένα. Το ελικόπτερο βρίσκεται ουσιαστικά μέσα σε μια κοιλάδα, κοντά σε ένα ρέμα”, είπε ένας διασώστης σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Twitter.

Οι Τούρκοι επιχειρηματίες εργάζονταν για την Eczacibasi Consumer Products, θυγατρική του μεγάλου τουρκικού βιομηχανικού ομίλου Eczacibasi (ECZYT.IS) . Συμμετείχαν σε έκθεση τεχνολογιών χαρτιού στην Ιταλία, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. 

Το ελικόπτερο βρέθηκε σε ορεινή περιοχή στα σύνορα μεταξύ της Τοσκάνης και της περιοχής Emilia Romagna, ανέφερε η ανακοίνωση. Οι εισαγγελείς έχουν αποκλείσει την περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου