Thursday, 25 April, 2024

Ιταλίδα ξύπνησε έπειτα από δέκα μήνες σε κώμα

Δέκα μήνες «σιωπής» και έπειτα μία λέξη: «Μαμά»… Η 37χρονη Κριστίνα Ρόζι από το Αρέτσο της Ιταλίας ξύπνησε σαν από θύμα από το κώμα

στο οποίο είχε βυθιστεί όταν υπέστη καρδιακή προσβολή τον περασμένο Ιούλιο, ούσα επτά μηνών έγκυος.
Η πρώτη της λέξη ήταν «μαμά» την οποία επανέλαβε δύο φορές, όπως δήλωσε συγκινημένος ο σύζυγός της στην ιταλική εφημερίδα La Nazione. «Δεν το περιμέναμε, η χαρά μας ήταν απίστευτη» ανέφερε ο 42χρονος Γκαμπριέλε Σούκι.
Η Κριστίνα Ρόζι «ξαναγεννήθηκε» ζητώντας τη μητέρα της και ενώ έχει γίνει και η ίδια μαμά· η κόρη της, Κατερίνα, είχε έλθει στη ζωή με επείγουσα καισαρική τομή ενόσω η ίδια βρισκόταν σε κώμα με την υποψία εγκεφαλικής βλάβης. Τώρα θα δει για πρώτη φορά το μωρό της.
Η 37χρονη μεταφέρθηκε σε κλινική στην Αυστρία τον Απρίλιο για να λάβει εξειδικευμένη φροντίδα.
Τόσο ο σύζυγός της, όσο και η μητέρα της, βρίσκονταν στο πλευρό της όταν άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της.
Τα έξοδα της νοσηλείας της καλύφθηκαν μέσω ιστοσελίδας crowdfunding. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί άνω των 170.000 ευρώ για περαιτέρω αποκατάσταση, περιλαμβανομένων φυσιοθεραπειών.
«Η Κριστίνα είναι σχεδόν αγνώριστη τώρα. Είναι πιο ήρεμη, έχει αφαιρεθεί η τραχειοστομία και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή που θα βοηθήσει στη βελτίωσή της» σύμφωνα με τον σύζυγό της.
Η κόρη του ζευγαριού χρειάστηκε επίσης να μείνει στο νοσοκομείο για μήνες μετά τη γέννησή της εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου