Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κίνα: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας» στη Γιουγκοσλαβία

Η κινεζική αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή το κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προς το Πεκίνο για να καταδικάσει την «εισβολή» στην Ουκρανία

υπενθύμισε τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της στο Βελιγράδι το 1999 και είπε ότι δεν χρειάζονται διαλέξεις από όσους παραβίασαν το διεθνές δίκαιο.

«Ο κινεζικός λαός μπορεί να συμπάσχει πλήρως με τα δεινά και τα βάσανα άλλων χωρών, γιατί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος βομβάρδισε την πρεσβεία μας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αποστολής, σύμφωνα με τους Financial Times. Ένας Κινέζος αξιωματούχος επέκρινε το ΝΑΤΟ για τα σχόλιά του ότι η χώρα είχε υποχρέωση ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Δεν χρειαζόμαστε διάλεξη για τη δικαιοσύνη από παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αποστολής, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.

Ο Στόλτενμπεργκ κάλεσε την Τετάρτη την Κίνα «να καταδικάσει ξεκάθαρα την εισβολή και να μην υποστηρίξει τη Ρωσία» και πρόσθεσε ότι η Κίνα έχει υποχρέωση να καταδικάσει την «εισβολή».

Μετάφραση-επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς, Πηγή: Politica Rs-Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου