Friday, 19 April, 2024

Καταγγελίες για βιασμούς γυναικών στον αμερικανικό στρατό: Και Ελληνίδα μεταξύ των θυμάτων

Δεκάδες γυναίκες που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό, με μπροστάρισσα μια Ελληνίδα, αποκαλύπτουν

περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, μετά τον θάνατο γυναίκας στρατιωτικού, η οποία είχε εξαφανιστεί αφότου αποκάλυψε στην οικογένειά της ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από λοχία και πως δεν ένιωθε ασφαλής!
Παρουσιάζουν τις προσωπικές τους εμπειρίες στο hashtag #IamVanessaGuillen («Είμαι η Βανέσα Γκίλεν») του Twitter, που χρησιμοποιεί το όνομα της 20χρονης οπλίτη Βανέσα Γκίλεν, η οποία εξαφανίστηκε στις 22 Απριλίου από τη στρατιωτική βάση στο Καϊλίν του Τέξας, στην οποία υπηρετούσε. Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν οστά που πιστεύεται ότι είναι δικά της σε χωράφι, όπου στις 19 Ιουνίου είχε βρεθεί και το πτώμα του 24χρονου στρατιώτη Γκρέγκορι Μοράλες.
«Το 2006 με βίασε ένα μέλος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Με κλείδωσαν σε μια ντουλάπα όταν κατήγγειλα τον βιασμό. Με κατηγόρησαν, με ντρόπιασαν και έχασα την καριέρα μου», έγραψε σε tweet η γεννημένη στη Θεσσαλονίκη Παναγιώτα Μπερτζίκη. Η βετεράνος του πεζικού Τζασμίν Μέιλοτ κατήγγειλε ότι τον Ιούνιο του 2019 βιάστηκε ενώ υπηρετούσε στη βάση, ενώ η Νίκι Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι, όταν υπηρετούσε σε αεροπορική βάση της Μοντάνα, δέχτηκε σεξουαλικές επιθέσεις από αξιωματικούς.
Έξι σεξουαλικές επιθέσεις
Παρόμοιες ιστορίες αποκάλυψαν η βετεράνος του πεζικού Μάιρα Κάριερ, που δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στα 17 της, κατά τη βασική εκπαίδευσή της στο πεζικό, η Έμιλι Μαρί και μια γυναίκα που υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό, η οποία σε διάστημα τεσσάρων χρόνων βιάστηκε μία φορά και δέχτηκε έξι σεξουαλικές επιθέσεις.
Βετεράνος του ναυτικού από το Τέξας δήλωσε ότι τη βίασαν πριν από 30 χρόνια. Τέλος, η Μόργκαν, που υπηρέτησε στην ακτοφυλακή, κατήγγειλε ότι βιάστηκε στα 18 της από 45χρονο σε στρατιωτική βάση!

newsbreak.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου