Friday, 29 March, 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφανίστηκε και έκοψε και κορδέλα!

Την πρώτη του εμφάνιση εδώ και 20 μέρες έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA

βρέθηκε στα εγκαίνια εργοστασίου, κοντά στην Πιονγιάνγκ.
“Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαινίασε εργοστάσιο λιπασμάτων”, ήταν η λεζάντα που συνόδευε το ρεπορτάζ, το οποίο ωστόσο συνοδευόταν αρχικά από φωτογραφίες. Αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο.
“Παρέστη στην τελετή και όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές όταν εμφανίστηκε”, ανέφερε το KCNA.
Όπως φαίνεται στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, συνοδευόμενος από την αδερφή του και άλλους αξιωματούχους, ήταν ευδιάθετος και έκοψε και κορδέλα, βάζοντας τέλος στις φήμες ότι είναι νεκρός ή σοβαρά άρρωστος.
Επιπλέον, στο σημερινό φύλλο της Rodong Sinmun, το θέμα της επιστροφείς φιλοξενείται στην πρώτη και δεύτερη σελίδα, ενώ δημοσιεύονται τουλάχιστον 10 έγχρωμες φωτογραφίες.
Οι φήμες οργίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της απουσίας του από τα δημόσια πράγματα, ενώ ακόμα και τώρα Αμερικανοί ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας του.
Ο “σίγουρος”αξιωματούχος
Το Σάββατο, ένας πρώην αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι κατά 99% νεκρός.
Πρόκειται για τον Τζι Σεόνγκ Χο, έναν αποστάτη της Βόρειας Κορέας και νυν εκλεγμένο νομοθέτη της Νότιας Κορέας, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και θέση αντιπροσώπευσης μικρού κόμματος μετά τις εκλογές της 15ης Απριλίου. Ο ίδιος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι νεκρός, προαναγγέλλοντας μάλιστα και ανακοινώσεις το Σαββατοκύριαο.
Συγκεκριμένα, είπε: “Αναρωτιόμουν πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση. Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω ότι η πιθανότητα είναι 99%. Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής”.
Τα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ πολλαπλασιάστηκαν όταν απουσίασε από τους εορτασμούς της 15ης Απριλίου. Πρόκειται για τη σημαντικότερη ημέρα στο βορειοκορεάτικο πολιτικό ημερολόγιο, αφού όλη η χώρα τιμά την επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κιμ Ιλ Σουνγκ.
news247.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου