Friday, 19 April, 2024

Κλείσιμο συνόρων Βρετανία: Απελπισία με 3.000 φορτηγά εγκλωβισμένα στο Κεντ

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στο Κεντ της Βρετανίας, όπου σχεδόν 3.000 φορτηγά βρίσκονται εγκλωβισμένα το απόγευμα της Τρίτης

περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα με την Γαλλία.
Το Παρίσι ανακοίνωσε την Κυριακή το κλείσιμο των συνόρων με την Βρετανία για 48 ώρες, εξαιτίας της εμφάνισης μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα ξεκινήσει και πάλι να επιτρέπεται η κυκλοφορία.
Όπως ανέφερε στο CNNi ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομητείας του Κεντ, 632 φορτηγά είναι κολλημένα στον αυτοκινητόδρομο M20 και άλλα 2.188 σε ένα πάρκινγκ στο αεροδρόμιο του Μάνστον.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και απελπιστική, αφού όπως περιγράφει ο διευθύνων σύμβουλος πολιτικής και δημοσίων υποθέσεων της Ομοσπονδίας Μεταφορέων Ροντ ΜακΚένζι, η πρόσβαση σε τουαλέτες είναι περιορισμένη, ενώ και το φαγητό που διαθέτουν οι οδηγοί είναι ελάχιστο.
Τη Δευτέρα, το Ηνωμένο Βασίλειο έθεσε σε εφαρμογή την επιχείρηση “Brock” σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κατάσταση που εκτυλίχθηκε στον αυτοκινητόδρομο M20, όσο διαρκεί το κλείσιμο. Το σύστημα φραγής αυτοκινητοδρόμων σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας στο τέλος της μεταβατικής περιόδου Brexit.
Τα φορτηγά που φτάνουν στο Κεντ καθ ‘οδόν προς το λιμάνι του Ντόβερ ή το Eurotunnel εκτρέπονται στο αεροδρόμιο του Μάνστον για να σταθμεύσουν.
Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν να κατευθύνονται προς το Κεντ, καθώς η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου