Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κολομβία: Συγκέντρωση με λούτρινα αρκουδάκια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Χίλια λούτρινα αρκουδάκια «συγκεντρώθηκαν» στην κεντρική πλατεία της Μπογοτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σεξουαλική

κακοποίηση ανηλίκων, με θύματα σχεδόν 40 παιδιά την ημέρα στην Κολομβία.

Τα παιχνίδια τοποθετήθηκαν κοντά σε πανό όπου αναγράφονταν σλόγκαν όπως «Πρέπει να καταγγείλεις τους δράστες», έπειτα από πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Παιδικά Χωριά SOS, σύμφωνα με την οποία οι επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατά του νέου κορωνοϊού.

Η μη κυβερνητική οργάνωση, με παρουσία σε 136 χώρες, η οποία οργανώνει αυτήν την εκστρατεία από το 2016, καταγγέλλει επίσης την επανάληψη της κακοποίησης, που διαπράττεται στο 80% των περιπτώσεων στο οικογενειακό περιβάλλον και που καταλήγει τα παιδιά θύματα να απομακρύνονται από τους γονείς τους.
«Πρέπει να απομακρύνεται ο ενήλικας θύτης παρά το παιδί», υποστήριξε η Άντζελα Ροζάλες, η διευθύντρια των Παιδικών Χωριών SOS στην Κολομβία, σε ένα δελτίο τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής αυτής διαδήλωσης στην πλατεία Μπολίβαρ, μπροστά από το κοινοβούλιο, ορισμένοι ζήτησαν την επιβολή αποτελεσματικών κυρώσεων σε βάρος των δραστών της σεξουαλικής κακοποίησης. Η Κολομβία ενέκρινε αυτή τη χρονιά την ισόβια κάθειρξη για τους βιαστές και τους δολοφόνους παιδιών και ανηλίκων έως 14 ετών, όμως μονάχα το 7% των συλληφθέντων καταδικάζονται στο τέλος, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Προστασίας των Παιδιών της Κολομβίας, 37 ανήλικοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο, στην Κολομβία.

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, η ιατροδικαστική υπηρεσία της Κολομβίας ανέφερε 12.874 περιστατικά ανηλίκων που φέρεται να έπεσαν θύματα τέτοιου είδους επιθέσεων. Η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου έως τα τέλη Αυγούστου ενάντια στη διασπορά της πανδημίας, μια περίοδο κατά την οποία οι αρχές έκαναν λόγο για σημαντική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου