Tuesday, 16 April, 2024

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 564 οι νεκροί!- Λόγος της Πέλλας

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 564 οι νεκροί! Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο “φάντασμα”

Συνεχώς ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. 564 πτώματα έχει αφήσει πίσω του – μέχρι στιγμής – ο νέος κορονοϊός. Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα.
Τους 564 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό, με πάνω από 70 θανάτους να σημειώνονται στην Κίνα τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο κορονοϊός “θέρισε” και πάλι στην επαρχία Χουμπέι, όπου σημειώθηκαν οι περισσότεροι νέοι θάνατοι αλλά και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων.

Η επιδημία, που έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας, άρχισε τον Δεκέμβριο, όταν έκανε την εμφάνισή του ο ιός σε αγορά τροφίμων της πόλης Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

“Δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες”
Ο Χου Λισάν, τοπικός αξιωματούχος, προειδοποίησε χθες ότι παρά την ανέγερση νέου νοσοκομείου σε χρόνο-ρεκόρ στη Χουμπέι και τη μετατροπή δημοσίων κτιρίων σε κέντρα νοσηλείας, εξακολουθεί να υπάρχει «σοβαρή» έλλειψη κλινών για τους χιλιάδες ασθενείς. Λείπουν επίσης «εξοπλισμός και υλικό», πρόσθεσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι τοπικές αρχές πιθανόν θα μετατρέψουν σχολεία και νοσοκομεία σε κέντρα υγείας.
Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ χθες τονίστηκε ότι είναι προτεραιότητα να προσφερθούν στη Χουμπέι και την Ουχάν επαρκείς προμήθειες και να σταλεί ικανός αριθμός στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η επιδημία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από είκοσι χώρες έχουν καταγράψει κρούσματα του 2019-nCoV, για τον οποίο ευλόγως δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία.

Ακόμα 20 κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο
Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες στα ανοικτά της Ιαπωνίας διπλασιάστηκαν σήμερα σε 20, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υγειονομικές αρχές.

Οι γιατροί έχουν υποβάλει σε εξετάσεις 273 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess, αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Γιοκοχάμας. Την απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προκάλεσε η επαλήθευση του γεγονότος ότι 80χρονος επιβάτης ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ τον Ιανουάριο έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

πηγη Newsit

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου