Saturday, 20 April, 2024

Κορονοϊός: Απεγκλωβίστηκε ο πρώτος Έλληνας από τη Γουχάν

Κορονοϊός: Απεγκλωβίστηκε ο πρώτος Έλληνας από τη Γουχάν Σε αεροδρόμιο της Γαλλίας προσγειώθηκε αεροπλάνο από τη Γουχάν όπου επέβαιναν 250 άτομα εκ των οποίων και ένας Έλληνας. Οι επιβάτες προέρχονται από 30 χώρες και είχαν εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε ειδικά διαμορφωμένο θέρετρο, στη Μασσαλία και θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφεραν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Υπάρχουν άλλοι δύο Έλληνες που βρίσκονται στην επαρχία όπου ξέσπασε η επιδημία και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο αλλά και με το υπουργείο Εξωτερικών καθώς η Αθήνα αναζητεί πτήση ώστε να μπορέσουν και αυτοί να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Πάντως, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, υπήρξε άτομο που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα στη διάρκεια της πτήσης.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από τη Γουχάν, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

πηγη enikos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου