Thursday, 25 April, 2024

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι απώλειες γιατρών-νοσηλευτών στην Ευρώπη

Θύμα στη μάχη έναντι του κορονοϊού είναι και το υγειονομικό προσωπικό, οι απώλειες του οποίου αυξάνεται τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη.
Στην Ισπανία, τη χώρα που πλήττεται περισσότερο στην γηραιά Ήπειρο μετά την Ιταλία, τουλάχιστον 19 γιατροί και νοσηλευτές έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ περισσότεροι από 19.000 έχουν μολυνθεί. Δηλαδή σχεδόν το 15% του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.
Στη Βρετανία οι γιατροί και νοσηλευτές που υπέκυψαν στον ιό είναι επίσης 19, ανάμεσά τους αρκετοί ξένοι υπήκοοι που εργάζονταν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν τις ελλείψεις προστατευτικών μέσων-μάσκες, γάντια και άλλα υλικά- ενώ αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος επιχείρησε να διαχωρίσει τους θανάτους από τις ελλείψεις.
Στην Ιταλία, περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσηλευτές έχουν δώσει τη ζωή τους στον άνισο αγώνα με τον κορονοϊό.

Αίγυπτος: Επεισόδια και συλλήψεις σε κηδεία γιατρού που πέθανε από κορονοϊό
Δώδεκα χωρικοί συνελήφθησαν, μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία σε μια κοινότητα της βορειοανατολικής Αιγύπτου, οι κάτοικοι της οποίας ξεσηκώθηκαν και δεν επέτρεπαν να ταφεί εκεί μια γυναίκα που πέθανε από κορονοϊό, επειδή φοβήθηκαν ότι θα μολυνθεί η περιοχή τους, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Το θύμα, μια 65χρονη γιατρός, ενταφιάστηκε τελικά στον οικογενειακό τάφο της στο Σόμπρα αλ Μπάχου, ένα χωριό στο Δέλτα του Νείλου, μετά την παρέμβαση των αστυνομικών που διέλυσαν με δακρυγόνα το συγκεντρωμένο πλήθος.
Δεκάδες κάτοικοι, ανησυχώντας ότι θα προσβληθούν από τον κορονοϊό, διαμαρτύρονταν για την ταφή της γυναίκας, προσβλήθηκε κατά την άσκηση του λειτουργήματός της. Σύμφωνα με μια σημερινή ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορονοϊού μετρά μέχρι τώρα 43 κρούσματα και τρεις νεκρούς.

megatv-cnn

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου