Thursday, 28 March, 2024

Κορονοϊός, Γερμανία: Σε καραντίνα χιλιάδες μαθητές, μόλις κατήργησαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας, 6.987 μαθητές και 576 εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 238 μαθητές και 46 καθηγητές.

«Η συνέπεια είναι ότι έκλεισαν εντελώς τέσσερα σχολεία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία λόγω της πανδημίας, ενώ υπάρχουν επίσης 106 τα οποία έχουν κλείσει μερικώς. Οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν από 4.510 (4.862 συνολικά) δημόσια σχολεία του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (από τις 9 Σεπτεμβρίου)», γράφει η εφημερίδα “Rheinische Post”, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείο Παιδείας του εν λόγω κρατιδίου.

«Η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας μετά από δύο εβδομάδες οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα μεταξύ μαθητών και δασκάλων»
Η Ένωση Εκπαιδευτικών Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας επέκρινε την έλλειψη ενός σαφούς προγράμματος λειτουργίας των σχολείων στην εποχή του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, «η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας μετά από δύο εβδομάδες οδήγησε σε τεράστια αβεβαιότητα μεταξύ μαθητών και δασκάλων», όπως δήλωσαν στην εφημερίδα.

«Τα σχολεία μένουν μόνα τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ δεν επιτρέπεται να αποφασίζουν για δεσμευτικούς κανονισμούς, όπως είναι η μάσκα στην τάξη. Έτσι δεν μένουν παρά οι κανονισμοί που εισήχθησαν εκ των ενόντων στα περισσότερα σχολεία. Η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη. Ακόμα απέχουμε πολύ από την κανονικότητα στα σχολεία», τόνισε ο Σβεν Κρίστοφερ, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του κρατιδίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου