Friday, 29 March, 2024

Κορονοϊός, Ισραήλ: Πάνε για 4η δόση εμβολίου και «ανανέωση» κάθε 6μηνο

Και για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού προετοιμάζονται στο Ισραήλ, καθώς η «μάχη» κατά των μεταλλάξεων φαίνεται

πως θα είναι μεγάλη. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν για νέα κύματα της πανδημίας και δηλώνουν πως ο εμβολιασμός θα γίνεται κάθε έξι μήνες.
«Το Ισραήλ αναμένεται να χορηγήσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την αντιμετώπιση διαφορετικών μεταλλάξεων του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022», δήλωσε ο επικεφαλής για την διαχείριση της πανδημίας, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο «Κan». Μάλιστα, ο Σαλμάν Ζάρκα – όπως αναφέρει η Daily Mail-δήλωσε ότι, πλέον, οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα εμβολιάζονται πιο συχνά κατά του ιού-«κάθε πέντε έως έξι μήνες».
«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι η ζωή μας στο εξής, θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα του κορονοιού».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα είχε αναφερθεί ξανά στο εν λόγω ζήτημα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Times of Israel» είχε δηλώσει ότι, οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εμβολιαστούν εκ νέου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες μεταλλάξεις. «Φαίνεται ότι, αν λάβουμε διδάγματα από το τέταρτο κύμα, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εμφάνισης νέων κυμάτων με τις νέες μεταλλάξεις, όπως είναι η νέα μετάλλαξη «Μ» από τη Νότια Αμερική», σημείωσε. «Σκεπτόμενοι αυτό και τη μείωση των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες-θα μπορούσαμε μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες-να εμβολιαζόμαστε κατά του κορονοιού», πρόσθεσε ο Σαλμάν Ζάρκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα το Ισραήλ καταγράφει νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με τα εμβόλια να εξακολουθούν να αποτελούν τείχος προστασίας από την βαριά νόσηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης «Our World in Data», την περασμένη Τετάρτη στο Ισραήλ καταγράφηκαν 1.892 νέα κρούσματα Covid ανά εκατομμύριο ανθρώπους -σχεδόν το 0,2 % του συνόλου του πληθυσμού- σε μία μέρα.
Επίσης, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα από τα 9,3 εκατομμύρια των Ισραηλινών, τα 5,5 εκατομμύρια πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου