Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊός, Παρίσι: Κλείνουν μπαρ, γυμναστήρια, απαγορεύονται γαμήλιες δεξιώσεις

Σε ύψιστο συναγερμό για τον κορονοϊό τέθηκε από το απόγευμα της Κυριακής το Παρίσι, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι αυξάνονται ραγδαία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζουν εποχή καραντίνας και ολικού lοckdown για τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε προειδοποιήσει για νέα αυστηρότερα μέτρα από την περασμένη εβδομάδα, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι αυξάνονται δραματικά στην πρωτεύουσα.

Κλείνουν οριστικά μπαρ και καφέ στο Παρίσι

Κλείνουν μπαρ και καφέ στο Παρίσι από το πρωί της Τρίτης και για 15 ημέρες στο πλαίσιο των νέων αυξημένων μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού. Επιπλέον, η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και κήποι, άνω των 10 ατόμων. Απαγορεύονται την ίδια ώρα οι συγκεντρώσεις φοιτητών στο Παρίσι.
Οι Αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν πως η πώληση αλκοόλ και η κατανάλωσή του σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται από τις 10:00 το βράδυ και έως το πρωί της επόμενης ημέρας, όπως επίσης και η μετάδοση μουσικής. Ξανά στον «πάγο» θέτει το Παρίσι τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, όπου θα συγκεντρώνονται περισσότερα των 1.000 ατόμων.

Κλειστά για 15 ημέρες και τα γυμναστήρια στο Παρίσι
Απαγορεύεται επίσης η διεξαγωγή εκθέσεων, αλλά και κάθε είδους εκδήλωση σε σχετικές αίθουσες, εφόσον αυτές διοργανώνονται σε μεγάλους χώρους. Κλείνουν για 15 ημέρες στο Παρίσι τα γυμναστήρια και οι πισίνες με εξαίρεση τις δραστηριότητες μαθητών στα πλαίσια του σχολείου, αθλητικών ομάδων ή ιδιωτικών μαθημάτων.

«Λουκέτο» θα βάλουν το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι και τα καταστήματα παιχνιδιών (διαδικτυακών ή άλλων που απαιτούν φυσική δραστηριότητα), όπως και οι αίθουσες χορού. Την ίδια ώρα, το Παρίσι επιτρέπει τη διεξαγωγή γάμων, σε δημαρχεία ή αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, απαγορεύονται ωστόσο οι γαμήλιες δεξιώσεις.

Αυστηρά θα είναι από το πρωί της Τρίτης τα μέτρα και στα εμπορικά κέντρα και τα μεγάλα καταστήματα, όπου θα επιτρέπονται αυστηρά ένας πελάτης ανά 4 τετραγωνικά μέτρα. Περιορισμένη θα είναι και η προσέλευση στα πανεπιστήμια του Παρισιού, όπου θα επιτρέπεται μόνο το 50% της χωρητικότητας των αιθουσών. Πλαφόν θεατών στο 50% επιβάλλεται και για τους αγώνες αθλημάτων.

Αυστηρά μέτρα, καταμέτρηση πελατών και λίστα ιχνηλάτησης στα εστιατόρια
Τα εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά στο συνηθισμένο ωράριο, ωστόσο θα πρέπει να εφαρμόσουν νέο υγειονομικό πρωτόκολλο από το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι. Σύμφωνα με αυτό το όριο των ατόμων σε κάθε τραπέζι θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 6 άτομα. Επιπλέον, τα τραπέζια θα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο το ένα από το άλλο. Επιπλέον, οι θαμώνες των εστιατορίων θα πρέπει να δίνουν τα στοιχεία του σε ειδική λίστα των καταστημάτων εστίασης, προκειμένου να διευκολύνεται η διαδικασία ιχνηλάτησης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται πως οι αποφάσεις αυτές οδηγούν πολλά εστιατόρια σε οριστικό «λουκέτο» στο Παρίσι. Τέλος, οι υπεύθυνοι των εστιατορίων θα πρέπει να ενθαρρύνουν την πληρωμή του λογαριασμού στο τραπέζι, προκειμένου να αποφεύγεται η κυκλοφορία εντός του καταστήματος. Παράλληλα, υποχρεούνται να τηρούν αριθμό πελατών ανά πάσα στιγμή εντός του εστιατορίου, με στόχο να διευκολύνουν τους ελέγχους των Αρχών.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου