Friday, 19 April, 2024

Κορονοϊός: Ποια χώρα μετρά μόλις τέσσερα κρούσματα

Κορονοϊός: Ποια χώρα μετρά μόλις τέσσερα κρούσματα
Ενώ η Ευρώπη βιώνει το δεύτερο κρούσμα της πανδημίας του κορονοϊού με χιλιάδες θανάτους, υπάρχει μία χώρα στον κόσμο που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης κατέγραψε μόλις τέσσερα κρούσματα.

Πρόκειται για τα Νησιά του Σολομώντα που μόλις βρέθηκε το τέταρτο κρούσμα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας δρ. Culwick Togamana, ο οποίος τόνισε ότι το κρούσμα βρέθηκε μετά τον τέταρτο γύρο τεστ. “Αυτός ο φοιτητής νωρίτερα είχε εισαχθεί στη μονάδα απομόνωσης στο Εθνικό Νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού” σημείωσε ο Togamana αν και επεσήμανε ότι ήδη είχε τρία αρνητικά τεστ και εντοπίστηκε θετικός στο τέταρτο. Ο φοιτητής είναι στενή επαφή του δεύτερου κρούσματος που τώρα είναι αρνητικό.

Ο φοιτητής είναι στη μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο” Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα τρία προηγούμενα κρούσματα πλέον είναι αρνητικά. “Συμπολίτες μου είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω πως όλα τα αποτελέσματα του τεστ στον τέταρτο γύρο για όλους τους φοιτητές που βρίσκονται σε καραντίνα έχουν βγει αρνητικά. Επίσης, είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω στο έθνος ότι τα αποτελέσματα του τεστ για τα τρία θετικά κρούσματα επίσης έχουν βγει αρνητικά” τόνισε ο υπουργός Υγείας που πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ημερομηνίες ώστε να βγουν οι φοιτητές από την καραντίνα. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι περιορίσαμε τη μόλυνση του κορονοϊού από αυτόν τον φοιτητή καθώς είναι ήδη στην απομόνωση και το προσωπικό μας έχει διασφαλίσει ότι όσες κινήσεις αφορούν τον φοιτητή έγιναν με απόλυτη τήρηση των πρωτοκόλλων” σημείωσε ο Togamana και υπενθύμισε ότι οι πολίτες των Νησιών του Σολομώντας παραμένουν σε εγρήγορση στον συλλογικό αγώνα για την εξάλειψη του Covid-19 από τη χώρα.

Πηγή: solomontimes.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου