Saturday, 20 April, 2024

Κωνσταντινούπολη: Ανατριχιαστικό βίντεο με τον φονιά Άγιο Βασίλη! Τουλάχιστον 39 νεκροί

Μακελειό με τουλάχιστον 39 νεκρούς και 69 τραυματίες λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη

Ο δράστης είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης για να περνά απαρατήρητος και άνοιξε πυρ στα τυφλά σε νυχτερινό κέντρο, σκορπώντας το θάνατο

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ’ αυτούς είναι ξένοι. Παράλληλα, ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.

Σοκαριστικά βίντεο

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές. Ήδη έχει διαρρεύσει ένα βίντεο διάρκειας μόλις 5 δευτερολέπτων, το οποίο όμως είναι ανατριχιαστικό.

Δείχνει τον δράστη, ντυμένο Άγιο Βασίλη, να περιφέρεται μέσα στο νυχτερινό κέντρο δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Και ο χώρος δεν θυμίζει σε τίποτα ένα κέντρο διασκέδασης στο οποίο πολίτες γιορτάζουν την άφιξη του νέου έτους. Αντιθέτως θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Τίποτα δεν κινείται εκτός από τον μακελάρη, ο οποίος κοιτά δεξιά κι αριστερά, ίσως ψάχνοντας περισσότερα υποψήφια θύματα…

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη κυκλοφορήσει και βίντεο που αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές μετά το μακελειό, με πτώματα στο έδαφος και πανικό να επικρατεί…

Το χρονικό του μακελειού

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το 2017. Λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου χρόνου ακόμη ένα μακελειό, στην Κωνσταντινούπολη για άλλη μια φορά, έρχεται να «παγώσει» τον κόσμο. Σε μια στιγμή ανεμελιάς και χαλάρωσης, ένας τρομοκράτης ήρθε να σκορπίσει θάνατο και πανικό.

Παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως οι δράστες του μακελειού με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες ήταν δυο, τελικά ήταν ένας και μάλιστα ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη. Και στόχευσε ένα νυχτερινό κέντρο που εκείνη την ώρα, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που διασκέδαζε και γιόρταζε την Πρωτοχρονιά. Ο στόχος δεν ήταν τυχαίος. Η Reina είναι μια από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, όπου όπου συχνάζουν διάσημοι και ξένοι τουρίστες.

Μέσα στη ντισκοτέκ Reina στη συνοικία Ορτακιόι στην περιοχή Μπεσίκτας, σε ένα night club από τα πιο γνωστά και κοσμοπολίτικα στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 500 με 700 άτομα! Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, μέσσα στη Reina βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι. Είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Για κάποιους το νήμα της ζωής της κόπηκε άδοξα και άγρια. Από τις σφαίρες του καλάσνικοφ με το οποίο, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ήταν οπλισμένος ο δράστης. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο δράστης, φορώντας στολή Άγιου Βασίλη για να περάσει απαρατήρητος, έφτασε έξω από το Reina και αφού σκότωσε έναν αστυνομικό που στεκόταν κοντά στην πόρτα και έναν πολίτη, μπήκε στη ντισκοτέκ και άνοιξε πυρ κατά του κόσμου! Ήταν τέτοιος ο πανικός που επικράτησε, που κάποιοι πήδηξαν στο Βόσπορο για να μπορέσουν να σωθούν! Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που έχουν καταγραφεί σε video λίγα λεπτά μετά το μακελειό και ενώ ακόμη η αστυνομία δεν είχε φτάσει στο σημείο. Ένας άνδρας φαίνεται στο video που ανέβηκε στο twitter να είναι πεσμένος στο έδαφος, ενώ εκείνος που καταγράφει τα πάντα δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες πως οι δράστες είναι δυο. Αργότερα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, που έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, είπε πως ο δράστης ήταν τελικά ένας. «Τουλάχιστον 35 συμπατριώτες μας (σ.σ. η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για 35 νεκρούς) έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός», δήλωσε ο Βασίπ Σαχίν λίγο μετά την επίθεση. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης μιλούσε αραβικά. Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του- κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016. Το νυχτερινό κέντρο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο. Πολλοί από τους τραυματίες διακομίστηκαν στα επείγοντα καθώς δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας κατέφθασαν επί τόπου, μετέδωσε το CNN Türk.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για επίθεση στην Πόλη!

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του Reina. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Με πληροφορίες από protothema, ΑΠΕ – ΜΠΕ και rt.com

Κωνσταντινούπολη: Ανατριχιαστικό βίντεο με τον φονιά Άγιο Βασίλη! Τουλάχιστον 39 νεκροί

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου