Friday, 29 March, 2024

Κύπρος: Έκρηξη σε τάνκερ με πέντε τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το πρωί (29/12) όταν ξέσπασε φωτιά σε τάνκερ που ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου, κοντά στη Κοινότητα Μαρώνι της επαρχίας Λάρνακας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα offsite.com.cy, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με εγκαύματα μεταφέρθηκαν δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται προληπτικά.
Δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το ατύχημα στο πετρελαιοφόρο «Άθλος»
Οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το ατύχημα στο υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρο «Άθλος».
Η Μαρίνα Αργυρού, διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, δήλωσε ότι το Τμήμα Αλιείας απέστειλε προσωπικό και σκάφη για αξιολόγηση της κατάστασης και ενεργοποίησε το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης «Ορφέας».
Στο πλοίο ξέσπασε το πρωί πυρκαγιά, ύστερα από έκρηξη και δύο από τα 17 μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα.
Η κ. Αργυρού ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε διαρροή πετρελαίου ή καυσίμων στη θάλασσα, εντούτοις έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και η κατάσταση είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.
Στο μεταξύ, η VTS – Vasiliko Terminal Services ανακοίνωσε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία τής ανέθεσε τη διαχείριση του ατυχήματος στο πετρελαιοφόρο και της έχει αναθέσει τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Σημειώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει στην προληπτική πόντιση πλωτού φράγματος γύρω από το πλοίο και βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της κυβέρνησης.
Η επιχείρηση, προστίθεται στην ανακοίνωση που αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζεται από υποβρύχιες υπηρεσίες, για εντοπισμό και αναγνώριση του προβλήματος.
cnn-newsbeast

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου