Thursday, 25 April, 2024

Κύπρος: Ανοίγει ξανά ο φάκελος δολοφονίας, 12 χρόνια μετά

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/4) ότι ξεκινάει εκ νέου έρευνες σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Δημήτρη Σταύρου

άλλως «Jimmy», που έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Ορμήδεια πριν από περίπου 12 χρόνια και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2010.

Τότε, μετά από σχετική πληροφορία, οι αξιωματικοί της SBA πήγαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο που αναφέρθηκε ότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες κοντά στο χωριό και εκεί εντόπισαν νεκρό άνδρα στη θέση του οδηγού.

Μετά από περαιτέρω έρευνες, προέκυψε ότι είχαν πυροβολήσει το θύμα πριν ξεσπάσει φωτιά στο αυτοκίνητο ενώ αν και πάρθηκαν αρκετές καταθέσεις δεν υπήρξε κάποια σύλληψη.

Η απόφαση να ανοίξει ξανά η υπόθεση δεν συνδέεται με νέα στοιχεία που προκύπτουν, αλλά οφείλεται σε διαδικασίες ρουτίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων. «Ανοίγοντας ξανά τη δικογραφία για την υπόθεση, ελπίζουμε να βρούμε τους ενόχους και να τους παραδώσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, δίνοντας τέλος στην οικογενειακή ταλαιπωρία του θύματος», είπε ο υπολοχαγός των Β.Β., Μάρκος Πέτρου.

Επίσης, η αστυνομία των Β.Β. καλεί το κοινό να βοηθήσει εάν έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπόθεση καλώντας την τηλεφωνική γραμμή της στο 1443 ή στα τηλέφωνα 24747900 και 24747904.

sport24.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου