Saturday, 20 April, 2024

Κύπρος: Αξιωματικός συνωμοτούσε με βαρυποινίτη κατά διευθύντριας φυλακών

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Κύπρο, καθώς έγινε γνωστό πως ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φαίνεται να ζητούσε, για άγνωστο λόγο

από βαρυποινίτη να βρει βίντεο με τις προσωπικές στιγμές της Άννας Αριστοτέλους, διευθύντριας φυλακών.

Την αποκάλυψη φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Κύπρου, Πολίτης, αναφέροντας πως τα παραπάνω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Άννα Αριστοτέλους, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες να καταθέσει επίσημη καταγγελία στις αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο βαρυποινίτης έχει επιβεβαιώσει γραπτώς ότι είχε επαφές με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας. Ο αξιωματικός φαίνεται να επικοινωνούσε σχεδόν καθημερινά με τον φυλακισμένο άνδρα μέσω Telegram, γεγονός που από μόνο του εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

«Στείλε μου σύντομα τα βίντεο»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός στα μηνύματά του ζητούσε επίμονα από τον κατάδικο να βρει μέσω των διασυνδέσεών του ένα οποιοδήποτε βίντεο από προσωπικές στιγμές της διευθύντριας Φυλακών Άννας Αριστοτέλους ή της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου.

Σε ένα από τα μηνύματα στο Telegram, ο αξιωματικός έγραψε στον κατάδικο: «Υπόψιν σου ότι φημολογείται ότι θα φύγει σύντομα η Άννα για άλλη θέση. Στείλε μου τα (βίντεο) όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

Στις συνομιλίες που φαίνεται πως έγιναν τον περασμένο Μάρτιο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας έγραφε στον βαρυποινίτη: «Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την καίνε! Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν πάει σε άλλη θέση η Άννα». Ο βαρυποινίτης ρώτησε αν τα βίντεο που θέλει πρέπει να είναι από την προσωπική ζωή της διευθύντριας και η απάντηση του αξιωματικού ήταν: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτα άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε». Η συνομιλία ολοκληρώθηκε με τη συμβουλή του αξιωματικού προς τον βαρυποινίτη, «Πρόσεχέ τες».

«Θέλω να φύγω»

Η κ. Αριστοτέλους πληροφορήθηκε το γεγονός από συγκρατούμενους του βαρυποινίτη και κατάφερε να εξασφαλίσει την γραπτή παραδοχή του γι’αυτές τις συνομιλίες.

Τονίζεται πως στο παρελθόν είχαν διαβιβαστεί στη διεύθυνση των φυλακών προσπάθειές του ίδιου αξιωματικού να στιγματίσει σε επαγγελματικό επίπεδο την κ. Αριστοτέλους. Οι προσπάθειες αφορούσαν ανατροπή της εικόνας που είχε δημιουργηθεί για τις Φυλακές, οι οποίες τις έχουν καταστήσει πρότυπο. Μάλιστα, σε μία περίπτωση κατάδικος είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος αξιωματικός του είχε προτείνει να τον εφοδιάσει με κινητό τηλέφωνο ώστε να τους δίνει πληροφορίες μέσα από τις φυλακές.

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών μίλησε για την υπόθεση στον Πολίτη λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή που λογικά θα διοριστεί από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος, επίσης, θα ενημερωθεί επισήμως από τους δικηγόρους της κ. Αριστοτέλους.

Η ίδια αποκάλυψε πως θα ζητήσει να φύγει από τις Κεντρικές Φυλακές, καθώς δεν νιώθει ότι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, ενώ ο συγκεκριμένος αξιωματικός παραμένει στην Αστυνομία και ασκεί εξουσία. Οι λόγοι για τους οποίους ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας θέλησε να εκθέσει τη διευθύντρια των Φυλακών, είναι άγνωστος.

Σημειώνεται πως το έργο της κ. Αριστοτέλους αναγνωρίζεται εντός και εκτός Κύπρου έχουν καταστεί πρότυπο και έχει παρουσιαστεί σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix μεταξύ των πέντε πιο ανθρώπινων φυλακών στο κόσμο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου