Friday, 19 April, 2024

Κύπρος: Ομολογία-σοκ του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της Ιρίνα

Ομολόγησε για τη δολοφονία της 36χρονης Ιρίνα Χούρσκαγια ο 29χρονος, ο οποίος καταζητείτο

από την Αστυνομία και συνελήφθη σήμερα Παρασκευή. Ο 29χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας από τη Λευκορωσία, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε έπειτα από πληροφορία που δόθηκε γύρω στις 11:40 από πολίτη, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

«Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού, όπου ύστερα από εξετάσεις και αξιολόγηση των πληροφοριών εντόπισαν τον ύποπτο να κινείται βόρεια του ξενοδοχείου Four Seasons», είπε και πρόσθεσε πως ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη που έφτασε μέχρι την περιοχή Αμαθούντας.

Τελικά, τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν να ανακόψουν τον 29χρονο και να τον συλλάβουν, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε βάψει τα μαλλιά του μαύρα σε μια προσπάθεια να μην αναγνωριστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 36χρονη με την οποία το τελευταίο διάστημα είχαν σχέση. Όπως είπε στους ανακριτές, παρατήρησε ότι η 36χρονη φύλαξε μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών και μαζί με συμπατριώτη του μπήκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας με σκοπό να τη ληστέψουν.

Ο 24 ετών συνεργός του είσοδο στο σπίτι από παράθυρο και ο 29χρονος ανέβηκε στο δωμάτιο όπου είδε την 36χρονη. Όπως ανέφερε, επιτέθηκε εναντίον της 36χρονης, ενώ παράλληλα μάζευε χρυσαφικά όταν αυτή αντεπιτέθηκε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί ξανά και την στραγγάλισε με κεφαλοκλείδωμα. Αμέσως μετά άρπαξε τα χρυσαφικά και διέφυγε. Ο 29χρονος πούλησε τα κλοπιμαία στη Λευκωσία, όπου και κρυβόταν για κάποιες μέρες, ενώ μετά κρυβόταν στη Λεμεσό. Ο δεύτερος παραδέχθηκε ότι ήταν συνεργός του. Και οι δύο τελούν υπό κράτηση ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου