Wednesday, 17 April, 2024

Κύπρος: Ο πατέρας μου έφυγε μόνος και χωρίς αξιοπρέπεια»

Καταγγελία για τον χειρισμό που είχε ο πατέρας της σε δημόσιο Νοσηλευτήριο κάνει γυναίκα μέσω ανάρτησής της, στην Κύπρο.

Η γυναίκα μίλησε στο “Πρωτοσέλιδο” και ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία δεν παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στους ασθενείς, με αποτέλεσμα να φεύγουν χωρίς αξιοπρέπεια.
Αναλύοντας τα γεγονότα, αρχικά ανέφερε ότι ο πατέρας της είχε χρόνιο πρόβλημα πάθησης στην καρδιά.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα αρχικά είχε μιλήσει στην «Εφημερίδα Λεμεσός» για το περιστατικό.
Τον Οκτώβριο του 2020 όπως είπε, ο πατέρας της μπήκε πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Λεμεσού με πνευμονικό οίδημα και δύο μέρες μετά το εξιτήριο του χρειάστηκε να νοσηλευτεί ξανά λόγω πνευμονίας, «το οποίο μικρόβιο προφανώς το απέκτησε από το Νοσοκομείο» είπε.
Συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Όσες φορές έβγαινε από το νοσοκομείο ήταν με τα ίδια ρούχα που τον παίρναμε παρόλο που παίρναμε και καθαρά ρούχα για να τον αλλάζουν, αλλά μάλλον δεν είχαν τον χρόνο».
«Δεν μπορούσαμε να τον επισκεφθούμε όμως μιλούσαμε από κάμερα και μας έλεγε ότι κτυπούσε τα κουδούνια, λόγω του ότι ένιωθε την καρδιά του να κτυπά πολύ δυνατά, και δεν πήγε κανείς. Παίρναμε εμείς τηλέφωνο και μας έλεγαν ότι είναι μια χαρά. Δεν ήταν τρελός ήταν άρρωστος».
«Χρειάστηκε να νοσηλευτεί και τρίτη φορά γιατί λόγω των πολλών φαρμάκων που έπαιρνε, έπαθε νεφρική ανεπάρκεια. Μια μέρα όταν τον πήραμε τηλέφωνο έβγαζε κραυγές δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Ζητήσαμε εμείς να γίνει αξονικός».
«Μας είπαν ότι δεν έδειξε κάτι αλλά όταν βγήκε στο εξιτήριο του έγραφε ότι έπαθε απανωτά εγκεφαλικά».
Επιπλέον ανέφερε, «Δυστυχώς την τέταρτη φορά που χρειάστηκε να νοσηλευτεί, λόγω υψηλών παλμών, έβλεπαν ότι φτάνει το τέλος και μας άφησαν με rapid τεστ να πάμε να τον δούμε για 5 λεπτά. Οι εικόνες που είδα δεν θα της ξεχάσω πότε».
«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια 71 χρόνια και τους τελευταίους τρεις μήνες του στέρησαν το δικαίωμα να κρατήσει την αξιοπρέπεια του. Τον είχαν άπλυτο και χωρίς ρούχα. Είχε πάθει μόλυνση στα μάτια και όταν ρώτησα νοσηλευτή τι έπαθαν τα μάτια του, μου είπε ότι δεν είδε κάτι».
«Μετά από λίγες μέρες έπεσε από το κρεβάτι και αντί να με ειδοποιήσει το νοσοκομείο με ειδοποίησε ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του. Μου είπε ότι ο πατέρας σου έπεσε εψές χαμέ και ήταν σε λίμνη αίματος από η ώρα 3 το πρωί μέχρι η ώρα 10 που ήρθε η γιατρός».
«Παίρνω το πρωί τηλέφωνο στο νοσοκομείο χωρίς να τους αναφέρω ότι ξέρω για το περιστατικό, και δεν μου είπαν τίποτα»
«Πήγα και τον είδα μετά από δύο μέρες και ήταν ακόμη ακαθάριστος με αίμα παντού. Έπαθε μόλυνση από τις πληγές» είπε.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι θα προχωρήσουν σε καταγγελία κατά του Νοσοκομείου, αλλά τόνισε ότι ο σκοπός της είναι να ακουστεί αυτή η ιστορία και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που θα χρειαστούν να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Λεμεσού.
«Δεν γίνεται να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση από το Νοσοκομείο που μας παρέχει το κράτος. Εκτός από το να αποδοθούν ευθύνες πρέπει να αλλάξει και κάτι».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου