Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Λία Τόμας: Υποψήφια για “γυναίκα της χρονιάς” η τρανσέξουαλ κολυμβήτρια

Το όνομα της είναι Λία Τόμας και για όσους δεν την γνωρίζουν είναι τρανς κολυμβήτρια η οποία έχει πετύχει σπουδαία πράγματα σε κολεγιακό επίπεδο.
Ξεκίνησε να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 2017 και αποφοίτησε το 2022. Λατρεύει την κολύμβηση και τα πρώτα χρόνια συμμετείχε στους αγώνες ως άνδρας και εν συνεχεία ως γυναίκα.
Οι νίκες της προκάλεσαν σάλο και οι γυναίκες διαμαρτύρονταν για την συμμετοχή της. Εκείνη συνέχισε να καταρρίπτει ρεκόρ και έτσι το πανεπιστήμιο της την πρότεινε για το βραβείο Γυναίκα της Χρονιάς της Εθνικής Κολεγιακής Αθλητικής Ένωσης.
Η νικήτρια του βραβείου θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο σε τελετή που θα λάβει χώρα στο Σαν Αντόνιο. Η επιτροπή θα επιλέξει αρχικά 30 αθλήτριες και στον τελικό θα περάσουν οι 9. Η Τόμας είναι μια από τις 577 που προτάθηκαν.
Τον Μάρτιο, η Τόμας έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε τίτλο NCAA Division I αφού τερμάτισε πρώτη στο αγώνισμα 500 γιάρδων ελεύθερου γυναικών και κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο της σεζόν του NCAA. Με αυτή τη νίκη, έγινε η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε τίτλο D-I σε οποιοδήποτε άθλημα.
Η Τόμας που ανακοίνωσε στην οικογένεια της το 2018 ότι νιώθει γυναίκα είχε δηλώσει για το σάλο που είχε ξεσπάσει για τη συμμετοχή της στους αγώνες ως τρανς γυναίκα: «Δεν χρειάζομαι την άδεια κανενός για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω το άθλημα που αγαπώ. Τώρα είμαι ευτυχισμένη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου