Friday, 29 March, 2024

Μέρκελ: Πυροσβέστης την πέρασε για φαρσέρ και της έκλεισε το τηλέφωνο!

Δεν πίστευε στα αυτιά του ένας πυροσβέστης στη Γερμανία όταν σήκωσε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Άνγκελα Μέρκελ

Ο πυροσβέστης Αντρέ Μούσβικ πίστεψε πως ήταν φάρσα και έκλεισε το τηλέφωνο όταν άκουσε μια γυναίκα από την άλλη πλευρά να του λέει πως είναι η καγκελάριος. Η κ. Μέρκελ ξαναπήρε καθώς ήθελε να μιλήσει με έναν εθελοντή πυροσβέστη για να τον ευχαριστήσει για την υπηρεσία που προσέφερε αυτός και οι συνάδελφοί του στην μικρή πόλη Μπέργκεν, την πρωτεύουσα του μεγαλύτερου γερμανικού νησιού Ρίγκεν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα (23/3) στο κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Μπέργκεν, όταν ο Αντρέ Μούσβικ απάντησε μεν όταν χτύπησε το τηλέφωνο, αλλά πίστεψε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Nordkurier”, ότι επρόκειτο για φάρσα τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.
Όπως γράφει η εφημερίδα, είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά ότι δεν ήταν διαθέσιμο για τέτοιες πλάκες και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο. Η Μέρκελ δεν πτοήθηκε και ξαναπήρε τηλέφωνο, ενώ μέσω του γραφείου Τύπου της καγκελαρίας, ειδοποίησε ότι ήθελε πραγματικά να μιλήσει με τους πυροσβέστες της εκλογικής της περιφέρειας, στην οποία εκλέγεται από το 1990.
Αυτή τη φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο ολόκληρη η πυροσβεστική ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και ο εν λόγω πυροσβέστης αισθάνθηκε ανακουφισμένος που θα μπορούσε να επανορθώσει την «αγένειά»του. Τι ήθελε να πει όμως η Άνγκελα Μέρκελ;
Σύμφωνα με την “Ostsee-Zeitung” είχε μάθει ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής μετά από ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού είχαν εγκατασταθεί οικειοθελώς στην πυροσβεστική υπηρεσία επί δύο εβδομάδες χωρίς φίλους και οικογένεια. Και το έπραξαν αυτό ώστε να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή μιας και η πυροσβεστική υπηρεσία τους είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έκτακτης ανάγκης και διάσωσης στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας. Η Μέρκελ είπε στους πυροσβέστες ότι τους θεωρεί πολύ σπουδαίους και υποδειγματικούς και στη συνέχεια τους μίλησε για την δική της περιπέτειας, από την καραντίνα που βρίσκεται και τους αποκάλυψε πως το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό και πως περιμένει το δεύτερο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου