Thursday, 25 April, 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Τα συγκλονιστικά, κρυφά προβλήματα υγείας μετά το ατύχημα

Ήταν και παραμένει ο κορυφαίος αθλητής στη Formula 1, έχοντας κατακτήσει επτά πρωταθλήματα.

Ήταν περίπου έναν χρόνο μετά που είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του, όταν στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ενώ έκανε σκι στο θέρετρο των γαλλικών Άλπεων μαζί με τον 14χρονο γιο του Μικ Σουμάχερ, ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε το φοβερό ατύχημα, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του. Εξήμισι χρόνια μετά ελάχιστα είναι γνωστά για την πραγματική κατάστασή του. Όμως τώρα, η Mirror, σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο “Τα συγκλονιστικά κρυφά προβλήματα υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ μετά το φριχτό ατύχημα” κάνει λόγο για επιδείνωση της υγείας του.

Όπως σημειώνει λίγο πριν από την έκτη επέτειο του ατυχήματος, η σύζυγός του Κορίνα είχε δηλώσει “μεγάλα γεγονότα ξεκινούν με μικρά βήματα” γεμίζοντας ελπίδα και προσδοκία τους φίλους και θαυμαστές του πρωταθλητή. Τον Ιανουάριο ωστόσο του 2020 νευροχειρουργός; ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση του Σουμάχερ επιδεινώθηκε μετά το ατύχημα πριν από έξι χρόνια. Ο Νικόλα Ατζιάρι είπε: “Πρέπει να φανταστούμε έναν άνθρωπο πολύ διαφορετικό από αυτόν που θυμόμασταν στις αγωνιστικές πίστες, με πολύ αλλοιωμένη και εξασθενημένη οργανική, μυική και σκελετική δομή. Όλα ως αποτέλεσμα του εγκεφαλικού τραύματος που υπέστη”.

Υπήρξε μια αναλαμπή και μια αχτίδα ελπίδας όταν έγινε γνωστό πως ο θρυλικός αθλητής της F1 θα υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση με βλαστοκύτταρα μέσα σε ημέρες, Μέρες αργότερα οι φήμες αυτές αποδείχτηκαν ψευδείς και έσβησε και η ελπίδα των θαυμαστών να ξαναδούν το είδωλό τους να επανέρχεται. Αν και η οικογένεια διατήρησε τη σιωπή της φαίνεται πως η πανδημία του κορονοϊού τους γέμισε δεύτερες σκέψεις για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Ωστόσο, εδώ και έξι χρόνια, φαίνεται πως ο Σουμάχερ έχει παρουσιάσει φοβερές επιπλοκές στην υγεία του επειδή είναι περιορισμένος σε ένα κρεβάτι επί μακρό χρονικό διάστημα. Φέρεται να πάσχει από μυική ατροφία καθώς οι μύες του έχασαν τη δύναμή τους και πάσχει και από οστεοπόρωση που σημαίνει ότι εξασθενούν τα οστά, σύμφωνα με τη Mirror.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου