Thursday, 25 April, 2024

Μαθητής μαχαίρωσε την καθηγήτριά του κι απείλησε συμμαθητές με ψεύτικο όπλο

Πανικός προκλήθηκε σε σχολείο στα προάστια του Μιλάνου, όταν ένας μαθητής απείλησε με ψεύτικο όπλο τους συμμαθητές του

και μαχαίρωσε την καθηγήτριά του.
Μια καθηγήτρια μαχαιρώθηκε από έναν μαθητή, αλλά ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα (29/5) το πρωί στο σχολείο Emilio Alessandrini στο προάστιο Αμπατιεγκράσο (σ.σ.: 22 χιλιόμετρα από το Μιλάνο), και η καθηγήτρια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λενιάνο στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa η 50χρονη καθηγήτρια φέρει ένα τραύμα από μαχαίρι στο αντιβράχιο και ένα πιο επιφανειακό στο κεφάλι. Ο φερόμενος ως δράστης, ένας 16χρονος μαθητής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Κάρλο του Μιλάνου με ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με την La Repubblica, ο 16χρονος μαθητής δεν είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν. Αντίθετα, επρόκειτο για επιμελή μαθητή, με καλούς βαθμούς, ωστόσο, αυτό που φέρεται να όπλισε το χέρι του, ήταν η δυσκολία που αντιμετώπιζε στο μάθημα της Ιστορίας. Η εκπαιδευτικός, θα τον «έκοβε» στο μάθημά της, γιατί δεν είχε καλές επιδόσεις κι έτσι ο μαθητής αποφάσισε να την… εκδικηθεί με αυτόν τον τρόπο.
Η εκπαιδευτικός, μια 50χρονη γυναίκα, δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ελαφρά τραύματα φέρει και μία ακόμα 16χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός αρχικά απείλησε τους συμμαθητές του με ένα ψεύτικο όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία πιστόλι κι εκείνοι εγκατέλειψαν την αίθουσα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, προς το παρόν, αν ήταν πριν ή μετά τον τραυματισμό της καθηγήτριας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου