Saturday, 20 April, 2024

Με δελτίο τα λαχανικά στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Γιατί άδειασαν τα ράφια

Περιορισμούς στις αγορές φρούτων και λαχανικών επιβάλλουν λόγω ελλείψεων τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, σε μια κίνηση που αναμένεται να διαρκέσει «εβδομάδες».
Επικαλούμενη «προβλήματα προμηθειών» αναφορικά με προϊόντα από τη Νότια Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική, η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda ανακοίνωσε περιορισμούς τριών τεμαχίων ανά προϊόν στις αγορές φρούτων και λαχανικών από σήμερα Τετάρτη. Οι περιορισμοί ισχύουν για τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα αγγούρια, τα μαρούλια, τις συσκευασμένες σαλάτες, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια και τα σμέουρα.
Αντίστοιχα μέτρα υιοθετεί και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, με όριο δύο τεμαχίων ανά πελάτη σε πιπεριές, μαρούλια, ντομάτες και αγγούρια.
Η Asda έχει το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη Βρετανία μετά την Tesco και τη Sainsbury’s. Αυτές οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ επηρεάζονται επίσης από την έλλειψη τομάτας ως αποτέλεσμα της κακής σοδειάς στη Νότια Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική. Τα σούπερ μάρκετ εξήγησαν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τη χαμηλότερη χειμερινή παραγωγή σε θερμοκήπια στη Βρετανία και στην Ολλανδία λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Σύμφωνα με τον Άντριου Όπι, διευθυντή τροφίμων και βιωσιμότητας στο British Retail Consortium (BRC), που εκπροσωπεί μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες στη Νότια Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική οδήγησαν σε κακές σοδειές προϊόντων όπως οι ντομάτες και οι πιπεριές. «Η διαταραχή αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αλλά τα σούπερ μάρκετ είναι ικανά να αντιμετωπίζουν ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας», είπε ο Όπι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου