Thursday, 18 April, 2024

Μπάιντεν: Εξέφραζα την οργή μου για τον Πούτιν. Δεν ζητώ συγγνώμη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να μένει  στην εξουσία», τις οποίες ανώτερα στελέχη της κυβέρνησής του έσπευσαν να υποβαθμίσουν.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε την Κυριακή ότι ζητεί αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία και πως οι δηλώσεις του σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Χθες Δευτέρα, δήλωσε ότι «δεν παίρνει τίποτα πίσω». Πιο συγκεκριμένα, αφού επανέλαβε ότι δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, τόνισε ότι εξέφρασε μόνο την προσωπική «ηθική οργή» που νιώθει για την «βαρβαρότητα» της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, καθώς επισκεπτόταν κάποιους από τους εκατομμύρια πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα λόγω του πολέμου. «Εξέφραζα την ηθική οργή που ένιωθα… Μόλις είχα επιστρέψει από αυτές τις οικογένειες. Αλλά θέλω να είμαι καθαρός πως ούτε τότε, ούτε τώρα καθορίζω μια αλλαγή πολιτικής», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν ζητώ συγγνώμη για αυτό (που είπα)», πρόσθεσε. Ο Μπάιντεν είπε ότι η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία είναι «απολύτως απαράδεκτη» και πως τα σχόλια αυτά δεν υπονομεύουν τις διπλωματικές προσπάθειες από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους συμμάχους για την ειρήνευση και διαπραγματεύσεις για τερματισμό των βομβαρδισμών στην Ουκρανία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου