Thursday, 25 April, 2024

Μυστήριο με συνταγματάρχη του Πούτιν που βρέθηκε νεκρός με πέντε σφαίρες

Ένας Ρώσος συνταγματάρχης με στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο οποίος συμμετείχε στη μαζική στρατολόγηση του στρατού αυτό το φθινόπωρο, βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του.

Ο 44χρονος Βαντίμ Μπόικο βρέθηκε από έναν κατώτερο αξιωματικό στην Ανώτατη Ναυτική Σχολή του Ειρηνικού, Makarov, στην πόλη Βλαδιβοστόκ, όπου ήταν αναπληρωτής διευθυντής. Στο σώμα του είχε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Τα τοπικά διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα ανέφεραν ότι ο Μπόικο αυτοκτόνησε. «Μπήκε στο γραφείο του και “φύτεψε” μια σφαίρα στο κεφάλι του», είπε η Dalnevostochnie Novosti.

Άλλα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι ο Μπόικο βρέθηκε με πέντε κάλυκες και τέσσερα πιστόλια δίπλα στο σώμα του. Συγκεκριμένα, το Βaza αμφισβήτησε το ότι ο Μπόικο θα μπορούσε να αυτοπυροβοληθεί πολλές φορές στο στήθος και ανέφερε επίσης ότι δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Μπόικο συμμετείχε στενά στη μαζική κινητοποίηση των ρωσικών στρατευμάτων που εστάλησαν στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο. Ήταν επίσης υπεύθυνος οπλισμού και πυρομαχικών στο στρατιωτικό κολέγιο του Βλαδιβοστόκ.

Κι άλλος νεκρός στρατιωτικός από αυτοκτονία, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι

Η είδηση του θανάτου του Μπόικο έρχεται λίγο μετά τον θάνατο του αντισυνταγματάρχη Ρόμαν Μάλικ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε έναν φράχτη στην περιοχή Πριμόρσκι, επίσης στην ανατολική Ρωσία. Ο Μάλικ ήταν υπεύθυνος για τις προσπάθειες κινητοποίησης στην περιοχή Παρτιζάν της περιοχής. Οι αξιωματούχοι έκριναν ότι ο θάνατός του ήταν αυτοκτονία, αν και οι ερευνητές άρχισαν αργότερα έρευνα για τη δολοφονία.

Η οικογένεια και οι φίλοι είπαν ότι η αυτοκτονία ήταν απίθανη, αν και αυτή ήταν η τελική επίσημη ετυμηγορία για τον θάνατό του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου