Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μυστήριο με τις βάρκες «φαντάσματα» που ξεβράστηκαν στην Ιαπωνία -Γεμάτες πτώματα

Εναν ανατριχιαστικό γρίφο προσπαθούν να λύσουν οι αρχές της Ιαπωνίας. Τους τελευταίους 2 μήνες, στις ακτές της ξεβράστηκαν 11 ξύλινες βάρκες, με 25 πτώματα.

Αρκετές από αυτές τις διαλυμένες βάρκες είχαν επιγραφές με κορεάτικα γράμματα και η αστυνομία της Ιαπωνίας εκτιμά ότι οι σοροί ανήκουν είτε σε ψαράδες που δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα λιμάνια της Β. Κορέας από τα οποία είχαν φύγει ή για ανθρώπους που επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι περισσότερες βάρκες περιείχαν αλιευτικό εξοπλισμό, ενώ οι σοροί που εντοπίστηκαν σε όλες ήταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης. Δύο από τα σώματα ήταν αποκεφαλισμένα, κάτι που υποδεικνύει ότι οι βάρκες έπλεαν ακυβέρνητες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενα από τα πιο πρόσφατα ευρήματα ήταν σε λιμάνι της βόρειας ακτής της Ιαπωνίας, το οποίο απέχει 530 μίλια από την ανατολική ακτή της κορεάτικης χερσονήσου. Εκεί ξεβράστηκε ένα ξύλινο σκάφος, με 10 πτώματα σε αποσύνθεση και δίχτυα.

Στο παρελθόν, άνθρωποι που ήθελαν να το σκάσουν από τη Βόρεια Κορέα είχαν χρησιμοποιήσει μικρές βάρκες. Το Σεπτέμβριο του 2011, είχαν διασωθεί από το λιμενικό της Ιαπωνίας τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και τρία παιδιά που ήταν σε μία βάρκα και ανέφεραν ότι είχαν περάσει πέντε ημέρες στη θάλασσα, καθώς χάθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν από τη Βόρεια Κορέα.

Ενα άλλο σενάριο, όπως αναφέρει η Telegraph, είναι ότι οι ψαράδες δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα λιμάνια τους, ίσως εξαιτίας προβλημάτων με τη μηχανή ή κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα το πλήρωμά τους να πεθάνει στη θάλασσα.

www.iefimerida.gr

Μυστήριο με τις βάρκες «φαντάσματα» που ξεβράστηκαν στην Ιαπωνία -Γεμάτες πτώματα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου