Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα ισραηλινά πυρά προς τον Λίβανο ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε εκ νέου σήμερα με πυρά πυροβολικού «στόχους» στον νότιο Λίβανο, ως αντίποινα για την εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών

από το λιβανέζικο έδαφος προς το Ισραήλ.
Οι ρίψεις ρουκετών από τον Λίβανο, που βρίσκεται τεχνικά σε κατάσταση πολέμου με το Ισραήλ, τον γείτονά του, είναι οι τρίτες σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, μεσούσης της σύρραξης μεταξύ Ισραηλινών και των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.
«Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος. Ως αντίποινα, το πυροβολικό μας έβαλε κατά στόχων στο λιβανέζικο έδαφος», ανέφερε ο στρατός σε ένα σύντομο μήνυμα προς τον Τύπο.
Ένας εκπρόσωπος τύπου του στρατού, ο Αβισάι Αντράεε, διαβεβαίωσε στο Twitter ότι εκ των τεσσάρων ρουκετών, μία αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα, μια άλλη κατέληξε σε άδειο χωράφι ενώ οι δύο τελευταίες έπεσαν στη θάλασσα.
Στη Βηρυτό, μια λιβανέζικη στρατιωτική πηγή είπε ότι τέσσερις ρουκέτες ερρίφθησαν από μια ζώνη κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην Τύρο, με κατεύθυνση το Ισραήλ. Την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών δεν έχει αναλάβει προς το παρόν καμία οργάνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου