Tuesday, 19 March, 2024

Νέα κόλαση για το μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: Μεταφέρεται σε σκληρότερες φυλακές

Η Ειρήνη Μεσσαροπούλου, το μοντέλο από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με ποσότητα κοκαΐνης το 2017, βρίσκεται στις φυλακές εδώ και 14 μήνες

Πρόκειται για τα δεύτερα Χριστούγεννα που περνά πίσω από τα σίδερα του Χονγκ Κονγκ και μακριά από την οικογένειά της, περιμένοντας την κρίσιμη δίκη που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.
Ο εφιάλτης της Ειρήνης, όμως, συνεχίζεται, αφού στις 22 Ιανουαρίου το μοντέλο έχει γενέθλια και θα κλείσει τα 21 της χρόνια. Αυτό συνεπάγεται τη μεταφορά της από τις φυλακές ανηλίκων ή μετεφήβων σε άλλες φυλακές, πολύ πιο σκληρές και “πολύ πιο δύσκολες”, όπως ανέφερε στο Star ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου εξήγησε πως τα πράγματα δυσκολεύουν και ότι η αγωνία για την επερχόμενη δίκη είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς θα κρίνει το μέλλον της Ειρήνης. Επίσης, πρόσθεσε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν υπήρξε ως τώρα, στο δικό μας σύστημα, αθωωτική απόφαση.
Ο κύριος Κεχαγιόγλου έδωσε και κάποιες πληροφορίες για τη δίκη. Είπε χαρακτηριστικά: “Στις 7 Μαρτίου θα γίνει η δίκη και θα κρατήσει 7 ημέρες, ενώπιον 7 ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν αν η Ειρήνη είναι αθώα ή όχι. Ελπίζω τον Μάρτιο να έχουμε καλά νέα. Είμαι πεπεισμένος για την αθωότητά της”.
Το χρονικό της υπόθεσης
Στις 22 Νοεμβρίου του 2017, μετά από τυπικό έλεγχο στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, η 19χρονη τότε Ειρήνη Μεσσαροπούλου συνελήφθη, καθώς στο σακίδιό της βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 2,6 κιλών αξίας 300.000 ευρώ. Έκτοτε βρίσκεται έγκλειστη σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ οι γονείς της έχουν κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να την επαναπατρίσουν, προχωρώντας ακόμα και σε μήνυση εναντίον της, προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα.
Η Ειρήνη μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται πως την έμπλεξαν στην υπόθεση των ναρκωτικών και ότι είναι αθώα. “Με εκμεταλλεύτηκαν, δε γνώριζα για τα ναρκωτικά”, έχει δηλώσει, ενώ φέρεται να έχει υποδείξει αυτούς που την έμπλεξαν, προεξάρχοντος ενός Ρουμάνου που γνώρισε στη Μυτιλήνη. Πλέον, η Ειρήνη και οι γονείς εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας.
news247

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου