Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα νύχτα ταραχών στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στο Ουισκόνσιν

Νέα νύχτα ταραχών στις ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στο Ουισκόνσιν
Τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν, ο ένας απ’ αυτούς θανάσιμα, καθώς πυρά ξέσπασαν στους δρόμους της Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, κατά την τρίτη διαδοχική ημέρα ταραχών που πυροδοτήθηκαν από τον πυροβολισμό από αστυνομικούς ενός Αφροαμερικανού, ανέφερε η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια μάχη μεταξύ πολιτών με πυροβόλα όπλα. Άνθρωποι φαίνονται να ορμούν σ’ έναν άνδρα που κρατάει τουφέκι ο οποίος φαίνεται πεσμένος στο έδαφος. Στο βίντεο φαίνεται να πυροβολεί εναντίον των ανθρώπων που ορμούν προς αυτόν, ένας από τους οποίους πέφτει στο έδαφος. Στο βάθος ακούγονται και άλλοι πυροβολισμοί.

Ένα άλλο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το τι συνέβη μετά, δείχνει έναν άνδρα με σοβαρό τραύμα στον βραχίονα να κάθεται καταγής και να τον φροντίζει ένας άνδρας που κρατάει τουφέκι καθώς πλησιάζουν αστυνομικοί. Η Κενόσα συγκλονίζεται από διαμαρτυρίες από την Κυριακή, όταν δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν στην πλάτη τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ καθώς αυτός απομακρυνόταν απ’ αυτούς και άνοιγε την πόρτα του αυτοκινήτου του. Τρία από τα μικρά παιδιά του βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο 29χρονος Μπλέικ έμεινε παράλυτος από τους πυροβολισμούς και «δίνει μάχη για τη ζωή του», δήλωσαν χθες, Τρίτη, η οικογένειά του και δικηγόροι του.

Αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν την Τρίτη στο Ουισκόνσιν. Αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών άνοιξαν πυρ με σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν διαδηλωτές, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου και συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και ένα γειτονικό του πάρκο στο κέντρο της Κενόσα. Δεν σημειώθηκαν πυρκαγιές, όπως είχε συμβεί τις δύο προηγούμενες νύκτες. Η νύκτα φαινόταν αρχικά ότι θα είναι ήρεμη, όμως στη συνέχεια, γύρω στα μεσάνυχτα, ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Τρεις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και ο ένας σκοτώθηκε, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι συνέντευξη με τον σερίφη Ντέιβιντ Μπεθ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου