Friday, 29 March, 2024

Νέα Υόρκη: Σύλληψη καθηγήτριας για αυθαίρετο εμβολιασμό 17χρονου!

Μια καθηγήτρια Λυκείου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συνελήφθη διότι χορήγησε στο σπίτι της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε 17χρονο μαθητή χωρίς να έχει ούτε τη συγκατάθεση των γονιών του ούτε την άδεια να εμβολιάζει.

Η Λόρα Πάρκερ Ρούσο κατηγορείται ότι χορήγησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκεύασμα που πιθανότατα επρόκειτο για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χωρίς να είναι βέβαιο το περιεχόμενό του ούτε το πώς βρέθηκε στα χέρια της 54χρονης καθηγήτριας στο Σι Κλιφ του Λονγκ Άιλαντ.

Μετά τον εμβολιασμό του ο μαθητής γύρισε στο σπίτι του και είπε, σύμφωνα με την αστυνομία της Νασάου Κάουντι, στη μητέρα του ότι έλαβε το εμβόλιο. Η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι δεν είχε δώσει την άδειά της για εμβολιασμό.

Η αστυνομία συνέλαβε την καθηγήτρια, που βεβαίως δεν έχει άδεια χορήγησης εμβολίων. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Ιανουαρίου ενώ η καθηγήτρια έχει πλέον μετακινηθεί σε άλλο δημόσιο σχολείο ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές. Οι περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ απαιτούν τη γονική συναίνεση για τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και η Νέα Υόρκη. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα στη Νασάου Κάουντι έχουν αυξηθεί κατά 301% λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, ενώ στο ίδιο διάστημα οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 47%. Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους δικούς τους μαθητές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου