Thursday, 28 March, 2024

Νέα Υόρκη: 5χρονο παιδί πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορωνοϊό

Ένα πεντάχρονο παιδί πέθανε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι

που πιθανόν συνδέεται με την Covid-19, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.
Υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η επιδημία υποχωρεί, διευκρίνισε.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή.
Ο Άντριου Κουόμο είπε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να «ελέγξει το θηρίο».
Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη, από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, από τις 27 Μαρτίου.
Τραμπ: Η Αμερική θα θριαμβεύσει όπως έκανε και στον Β’ ΠΠ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι, όπως έγινε και στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, η Αμερική «θα θριαμβεύσει», αυτή τη φορά απέναντι στον νέο κορωνοϊό.
Λόγω της πανδημίας, η νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας, γιορτάστηκε με πολύ περιορισμένες εκδηλώσεις στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, πήγε στο Μνημείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που απέχει ελάχιστα από τον Λευκό Οίκο.
Στην ανακοίνωσή του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαιρετίζει «τις δυνάμεις της ελευθερίας που νίκησαν την τυραννία» υπενθυμίζοντας πόσο μεγάλο ήταν «το τίμημα της ελευθερίας» για τους Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στον πόλεμο. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους αλτρουιστές και ηρωικούς πολεμιστές δεν είχαν γνωρίσει μια ευημερούσα Αμερική. Μεγάλωσαν στην εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, όταν οι οικονομικές προβλέψεις για την Αμερική έμοιαζαν επαχθείς», ανέφερε, λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν νέα, καταστροφικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. «Τους τελευταίους μήνες, το έθνος μας εκτέθηκε σε μια σημαντική δοκιμασία, την πανδημία του κορονοϊού. Αλλά όπως κάναμε και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, η Αμερική θα θριαμβεύσει», διαβεβαίωσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου