Friday, 29 March, 2024

Νεκρή η «Lady D» της Ρωσίας, εγγονή του ορκισμένου εχθρού του Πούτιν

Η Ντιάνα Λεμπέντεβα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το όχημά της έπεσε στη λίμνη Λουγκάνο, στην Ελβετία

Τραγικό θάνατο στη λίμνη Λουγκάνο της ομώνυμης τοποθεσίας στην Ελβετία βρήκε η Ντιάνα Λεμπέντεβα, εγγονή του επιχειρηματία Πλάτων Λεμπέντεβ, ορκισμένου εχθρού του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.

lady1

Η γνωστή ως «Lady D» της Ρωσίας, απολάμβανε στην Ελβετία τις διακοπές της, παρέα με τον 23χρονο γιο ενός Αζέρου επιχειρηματία, του Αζέρ Γιακούμποβ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις ελβετικές αρχές, η Ντιάνα έκανε αγώνες ταχύτητες με άλλο αυτοκίνητο, όταν το όχημά της βγήκε εκτός ελέγχου και κατέληξε στο βυθό της λίμνης. Ο τραπεζίτης παππούς της φυλακίστηκε 11 χρόνια για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι δίκες στις οποίες σύρθηκε, είχαν πολιτικό κίνητρο, καθώς, επί της ουσίας, αποτελεί μία από τις ελάχιστες φωνές της αντιπολίτευσης απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν.  Ο Λεμπέντεβ ήταν στενός συνεργάτης του πρώην δισεκατομμυριούχου και επίσης εχθρού του Πούτιν, Μιχαήλ Κοντορκόφσκι, επικεφαλής μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας, ο οποίος επίσης είχε φυλακιστεί.

lady2

Ο Πλάτων Λεμπέντεβ φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2003 και αφέθηκε ελεύθερος το 2014, όπως και ο Κοντορκόφσκι. Μετά την αποφυλάκισή τους οι δύο πρώην συνεργάτες ξεκίνησαν δικαστική διαμάχη 50 δισεκατομμυρίων με την κυβέρνηση για χαμένα έσοδα κατά το διάστημα της φυλάκισής τους από τις ρωσικές αρχές.

protothema

Νεκρή η «Lady D» της Ρωσίας, εγγονή του ορκισμένου εχθρού του Πούτιν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου