Thursday, 25 April, 2024

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έπεσε ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

μετά από μεγάλη επιχείρηση στη συνοικία Λα Μεϊνό.
Όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, ο Σεκάτ σκοτώθηκε από αστυνομικούς. Είχε επάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Νωρίτερα δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε πως το βράδυ της Πέμπτης, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί στη συνοικία Λα Μεϊνό στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας. Ο δημοσιογράφος είπε ότι άκουσε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς ενώ ταυτόχρονα άκουγε και το ελικόπτερο της αστυνομίας που «χτένιζε» την περιοχή.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 13 Δεκεμβρίου, σε εξέλιξη ήταν η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που εξαπέλυσαν οι Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη της προχθεσινής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, με τρεις νεκρούς.
Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, εξακολουθούσε να παραμένει στο Στρασβούργο και μάλιστα κρυβόταν σε αποθήκη της συνοικίας Λα Μεϊνό, η οποία γειτνιάζει με την περιοχή όπου διέμενε.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη μετείχαν πάνω από 700 Γάλλοι αστυνομικοί.
Νωρίτερα το απόγευμα, πάνοπλοι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες στη συνοικία Νεντόρφ του Στρασβούργου.
Ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου